Kornel Kubík Rôzne

TOP 20 FAKÚLT, o ktorých absolventov je najväčší záujem

Prinášame vám nový rebríček fakúlt vysokých škôl, o ktorých absolventov majú zamestnávatelia najväčší záujem. Pozrite si, či sa medzi TOP školami nachádza aj vaša v rebríčkoch vo fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku TOP 20 FAKÚLT, o ktorých absolventov je najväčší záujem
Zdroj: Dnes24.sk

Najúspešnejších absolventov z pohľadu záujmu zamestnávateľov má opäť Fakulta informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity. Táto fakulta vedie rebríček od roku 2009.

Nájsť si prácu by nemali mať problém ani absolventi Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského a Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity. V prvej dvadsiatke najúspešnejších fakúlt je osem so zameraním na ekonómiu, šesť informatických fakúlt, tri spoločenskovedné, jedna strojárska, technická a prírodovedná

Rebríček zostavil portál Profesia.sk na základe toho, koľko zamestnávateľov si pozrelo životopis absolventa.

Medzi školami vedie Ekonomická univerzita

Najčastejšie vyhľadávaní sú absolventi fakúlt zameraných na informatiku, nasledujú absolventi ekonomiky, spoločenských vied, strojárstva, techniky a filozofie. V rebríčku vysokých škôl vedie Ekonomická univerzita, druhá je Slovenská technická univerzita a tretia Žilinská univerzita.

Okrem toho, akú vysokú školu či fakultu človek vyštudoval, veľký vplyv na uplatnenie absolventa má región, v ktorom školu skončil. Najjednoduchšiu situáciu zamestnať sa majú absolventi, ktorí skončili školu v Bratislavskom kra­ji.

Rebríčky nájdete vo fotogalérii.

Rebríčky: Najžiadanejší absolventi
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM