Univerzity

Univerzita Komenského je medzi najlepšími: Opäť sa dostala do TOP 500 škôl sveta

Univerzita Komenského v Bratislave (UK) je opäť medzi 500 najlepšími svetovými univerzitami. V celosvetovom rebríčku Round University Ranking (RUR) obsadila 440.miesto. Zároveň je jedinou slovenskou vysokou školou, ktorá sa nachádza medzi celkovo 767 najlepšími školami, zaradenými do tohto rebríčka.

Ilustračný obrázok k článku Univerzita Komenského je medzi najlepšími: Opäť sa dostala do TOP 500 škôl sveta
Zdroj: TASR

Informovala o tom Andrea Földváryová vedúca oddelenia vzťahov s verejnosťou UK.

„Po rebríčku Center for World University Rankings, v ktorom sme sa tento rok zaradili medzi 3,3 percentá najlepších svetových univerzít, je umiestnenie v rebríčku RUR ďalším potvrdením kvality výučby a výskumu našej univerzity,“ povedal rektor UK Karol Mičieta. Podotkol, že na začiatku roka sa UK zapísala medzi päťstovku najlepších svetových univerzít, 495. miesto, v rebríčku zostavenom na základe akademického výkonu University Ranking by Academic Performance.

Ranking RUR, ktorý bol uverejnený na začiatku novembra tohto roka vychádza z údajov spoločnosti Thomson Reuters – Global Institutional Profiles Project. „Rebríček RUR hodnotí päť základných oblastí, ktorými sú vzdelávanie, výskum, citácie, medzinárodná spolupráca a príjmy plynúce z prepojenia s praxou,“ spresnila Földváryová.

Prvé miesto v RUR obsadil Kalifornský technologický inštitút Caltech. Nasledujú ho Harvard,, Oxford, Stanford a Cambridge. Z krajín V4, ktoré mali v rebríčku viacero univerzít, bola úspešná Stredoeurópska univerzita v Budapešti na 182. mieste, Univerzita Karlova v Prahe na 337. mieste a Varšavská univerzita na 354. mieste.

Pozrite si ako dopadla vaša fakulta v aktuálnych rebríčkoch podľa odborov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM