Jaroslav Dodok Ostatné

Záhrada v akcii: Ukáže mladým ľuďom ako naštartovať svoje nápady

Workshopy na rôznych stanovištiach v záhrade aj pod strechou. Na každý prst aj palec jeden. Pod vedením koordinátorov a priamych grantistov Programu Mládež v akcii dostanú účastníci a účastníčky možnosť naučiť sa množstvo užitočných zručností a získať informácie ako zrealizovať svoje nápady.

Ilustračný obrázok k článku Záhrada v akcii: Ukáže mladým ľuďom ako naštartovať svoje nápady
Zdroj: Dnes24.sk

Iuventa (Mládež v akcii) v spolupráci so Záhradou (Centrum nezávislej kultúry) pripravili pre mladých ľudí v Banskej Bystrici celodenné podujatie, ktoré odštartuje už o ôsmej hodine. Programová ponuka je skutočne pestrá, tešiť sa môžete na zážitkové školiace aktivity, ktoré vám prezradia ako svoj nápad, potrebu či rezervu pretaviť do Akcie.

,,Častokrát počúvame mladých ľudí, ktorí chcú vo svojom meste niečo zmeniť, ale nevedia ako na to. Chýba im iskra, motivácia a taktiež aj peniaze. Preto ich prevedieme rýchlokurzom komixu, aby v sebe objavili kreatívca, aby sa rozhýbali smerom k akcii a získali peniaze pre svoje nápady," predstavuje Darina Diošiová z programu Mládež v akcii.

Ako uviedli organizátori na plagáte podujatia ´Pár tísíc? Nie je problém´. Stačí len chcieť a spojiť sa s ďalšími iniciatívnymi ľuďmi. Príkladom dobrej spolupráce je aj Neformálna skupina Ľudí spájať je umenie, ktorá bojuje za záchranu banskobystrického amfiteátra. Svoju účasť potvrdili aj na podujatí Záhrada v akcii, kde budú s mladými ľuďmi diskutovať o téme „Bystrica nemá veľký kultúrny stánok, čo s tým?“.

Okrem diskusií a zážitkového vzdelávania sa môžu účastníci tešiť aj na výrobu vlastných odznakov, živé knižnice, zahrať si môžu petang a Živé človeče. Komunitná nadácia Zdravé mesto predstaví svoje možnosti grantových programov a krátky film Mesto si (aj) Ty. Pobyt v Záhrade bude spríjemňovať vegánske občerstvenie a čerstvý chlieb upečený priamo na mieste.

Pre odvážnych študentov, ktorí hľadajú dobrodružstvo a majú v pláne vycestovať do zahraničia bude pripravený aj informačný blok o Európskej dobrovoľníckej službe a Eurodesku.

Podujatie Záhrada v akcii sa uskutoční 20. júna (štvrtok) v Záhrade – Centre nezávislej kultúry.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM