Kornel Kubík Udalosti

Zajtra sa začína veľtrh kariéry a vzdelávania: Čo všetko tam mladých čaká?

Zajtra sa v Košiciach otvoria brány najväčšieho veľtrhu kariéry a vzdelávania na východe Slovenska. Pricestujú naň desiatky vystavovateľov z prostredia stredných a vysokých škôl ako aj z radov zamestnávateľov.

Ilustračný obrázok k článku Zajtra sa začína veľtrh kariéry a vzdelávania: Čo všetko tam mladých čaká?
Zdroj: TASR

Viac ako 60 vystavovateľov

Pripravované podujatie, ktoré sa začne v utorok 19. novembra v košickom Spoločenskom pavilóne je určené predovšetkým mladým ľuďom vo veku 14 až 30 rokov. Organizátori si stanovili za cieľ poskytnúť im ucelené informácie o možnostiach štúdia ako aj o aktuálnych ponukách na trhu práce.

„Na veľtrhu budú prítomní 64 vystavovatelia zastupujúci segmenty kariéra, poradenstvo, vysoké a stredné školstvo. Sprievodný program bude veľmi bohatý o čom svedčí i fakt, že počas troch dní sa uskutoční deväť workshopov a 16 prezentácií na hlavnom pódiu,“ informovala Michala Lukáčová z organizačného tímu podujatia.

Predstavia sa aj zahraničné univerzity

V ponuke tohtoročného veľtrhu sa objavia aj centrá odborného vzdelávania a úspešné modely duálneho vzdelávania, ktoré sú úzko naviazané na spoluprácu školy s konkrétnymi zamestnávateľmi.

Široký výber domácich i zahraničných univerzít pomôže budúcim maturantom zorientovať sa na poli vysokoškolského štúdia, získať informácie z prvej ruky a mať možnosť na mieste osobne konzultovať svoje otázky priamo so zástupcami univerzít.

Približne tisícku voľných pracovných miest budú prezentovať na veľtrhu samotní zamestnávatelia, personálne agentúry ako aj úrad práce sociálnych vecí a rodiny.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM