Jaroslav Dodok Rôzne

AKTUÁLNE: Aký názor majú študenti na voľby?

Dnes sa konajú predčasné parlamentné voľby, v ktorých môže aktuálny stav na Slovensku zmeniť aj mladá generácia. Pýtali sme sa študentov prečo sa rozhodli voliť alebo nevoliť.

,,Volím preto, lebo je to morálna povinnosť každého občana, a nie je mi ukradnutá moja budúcnosť, " hovorí Daniela Kapustová (19 r.) z Banskej Bystrice.

// ,,Mám 18 rokov a som prvovolička. Určite chcem voliť, potom by som sa nemohla sťažovať, že som sa nepokúsila o zmenu, "// vyjadrila sa Laura Keloová (18 r.) zo Sobraniec.

,,Na voľby idem preto, lebo môžem ísť po prvý krát. Pocity nemám žiadne, myslím si ,že aj keď pôjdem voliť, nič sa nezmení a ani tým nič neovplyvním, " reaguje Peter Koporec (18 r.) z Lučenca.

//,,Nie je koho voliť a myslím si, že starých ľudí je viac ako mladých, takže o výsledku je už rozhodnuté. Ja sa volieb preto nezúčastním, " //vyslovil Pavel Uhrík (19 r.) z Banskej Bystrice.

Veľa voličov ešte deň pred voľbami nebolo rozhodnutých, komu svoj hlas dajú.

// ,,Tento rok kandiduje do parlamentných volieb veľa politických strán. Naozaj je ťažké si vybrať, ktorá je najperspektívnejšia pre Slovensko, "// povedala prvovolička Paula.

Niektorí študenti sa o politickú situáciu zaujímajú už dlhšie a preto sa pevne rozhodli, koho chcú v parlamente vidieť. ,,Voliť som išiel, pretože ide o moju budúcnosť, a preto by som rád vyzval aj ostatných ľudí, aby sa nevyhovárali na to, že všetci politici sú rovnakí. Stranu, ktorú som si vybral, som volil na základe toho, že nesľubuje nemožné na úkor toho, aby zdvihla svoje preferencie a preto, že ponúka reálne riešenia na množstvo problémov, " hovorí Jakub Forgács (23 r) z Banskej Bystrice.

[blockquote],,Roz­hodol som sa voliť preto, lebo vidím aká je politická a ekonomická situácia na Slovensku, lebo sú nepriehľadnuteľné všetky tie kauzy, ktoré sa dostali na verejnosť a taktiež korupcia. Chcem aby sa na Slovensku žilo lepšie, chcem aby Slovensko malo charakterných ľudí (politikov), ktorý ho reprezentujú a záleží im na tom, aby sa občania mali dobre, " predstavuje Jakub Hanes (22 r) z Banskej Bystrici. [/blockquote] ,,Pocity mám zmiešané, lebo neviem či som sa rozhodol dobre. Volil som v podstate len tak a ani som nevedel koho, " vyjadril sa Jozef Kováč zo Žiaru nad Hronom.

Na názor sme sa pýtali aj predsedu Študentskej únie Slovenska:// ,,Chcem využiť moje volebné právo a chcem vyjadriť svoj názor. Pocity sa dostavia až po uverejnení výsledkov volieb,ale zatiaľ sa cítim príjemne, lebo som volil podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Voľby sú opodstatnené, len ľudia sa musia zamyslieť nad tým, aká moc im je vložená do rúk vďaka voľbám, "// dodal Peter Franík

Volebné miestnosti budú pre Slovákov otvorené do 22:00. O osude politikov a budúcnosti Slovenska má dnes možnosť rozhodnúť približne 4,3 milióna voličov.Voliť sa dá iba s občianskym, alebo voličským preukazom. O hlasy občanov sa uchádza 26 politických subjektov.

Text: ddk Foto: podolie.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM