Jaroslav Dodok Rôzne

AKTUÁLNE: Študenti sa mobilizujú! Bude štrajk v uliciach?!

Dva týždne po celoslovenskom štrajku učiteľov sa s najväčšou pravdepodobnosťou môžeme pripravovať na ďalší štrajk. Tentokrát iniciatívu prevzala Študentská rada vysokých škôl SR, ktorá spustila na Facebooku mobilizáciu študentov. Student24 sa rozhodo

,,Ideme do štrajku?!?! Toto bola posledná kvapka… Návrh štrajk – štrajková pohotovosť: Vyjadrenie nesúhlasu s konaním vlády na námestiach !„ vyjadril sa Peter Vrábel, tajomník Študentskej rady vysokých škôl na Facebooku. Takto vznikala internetová iniciatíva s názvom[link=http://www­.facebook.com/grou­ps/283814081719594/]** "Štrajková pohotovosť VŠ SŠ – 2012“**[/link] v štvrtok ráno. Dnes popoludnie už počet pridaných ukazoval číslo 8.224 členov.

Predbežný dátum – 23.10.2012[/co­lor][/size]

Podľa dokumentu, ktorý vydala ŠRVŠ SR má byť hlavným dôvodom mobilizácie zvýšenie odvodov pre študentov, skrátenie vyplácania daňového bonusu a okrem iného sa vysokoškolákom nepáčia ani poplatky za štúdium, ktoré sa dnes pohybujú minimálne okolo 200 eur mesačne. To však nieje všetko. Iniciátorom štrajkovej pohotovosti sa nepáčia ani novely ministra školstva Dušana Čaploviča, ktoré hovoria o predĺžení štúdia externistom.

O možnom štrajku hovoria aj ďalšie slová Petra Vrábela: ,,Navrhujem vyhlásiť pohotovosť a začať mobilizovať 1. 10. 2012 je príliš skoro. Ale aktivizovať sa už musíme," Podľa našich najnovších informácií organizátori Štrajkovej pohotovosti uvažujú nad vytvorením organizačných tímov v každom meste. Pre viac informácii sme sa spojili s predsedkyňou Študentskej rady vysokých škôl, ktorá zatiaľ svoje stanovisko nepovedala, podľa jej slov sa o najbližších krokoch ešte rokuje.

**Situáciu sledujeme a o ďalších aktualitách vás budeme na portáli Student24 informovať. ** student24/Jaroslav Dodok foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM