Jaroslav Dodok Ostatné

Amerika na dosah: Tri mesiace v Silicon Valley?

V poslednej dobe sa organizuje množstvo podujatí spojených s myšlienkou startup, ktoré majú úspech medzi ľuďmi, ktorí si chcú založiť svoj vlastný biznis. Majú nápad, myšlienku, ale možno nevedia ako ju predať.

Ilustračný obrázok k článku Amerika na dosah: Tri mesiace v Silicon Valley?
Foto: Jaroslav Dodok

Čo to vlastne ten startup je?

Na stránkach wikipédie sa píše, že startup je pojem označujúci novo vznikajúci projekt či začínajúcu firmu. Často sa nachádza ešte vo fáze tvorby podnikateľského zámeru. V podstate sa týmto pojmom dá označiť akýkoľvek začínajúci projekt v rôznych oblastiach. Najčastejšie však ide o technologické či internetové firmy.

Medzi ich základné charakteristiky patria nízke počiatočné náklady, vyššie podnikateľské riziko a potenciálne vyššia návratnosť v prípade ak sa spoločnosť stabilizuje.

Minulý rok sa prvýkrát odohralo podujatie startupawards.sk, kde sa oceňovali novo začínajúce projekty. Hlavnou výhrou bol trojmesačný pobyt v Plug and Play Tech Centre v Silicon Valley.

Tento rok je hlavná cena viac prispôsobená výhercom podľa zamerania ich biznisu. Chceš vedieť presnejšie čo môžeš vyhrať? Tak klikni na stránku www.startupawards.sk.

Čo musíš spraviť, aby si vyhral?

Prihlás sa do súťaže a daj o sebe a o svojom startupe vedieť. Máš čas do 9.novembra 2012.

Vybrať si môžeš zo štyroch nasledovných kategórií: Startup Award DIGITAL – cenu dostane ten startup, ktorý bude poskytovať inovatívne riešenia v oblasti IT, webu, mobilov a médií. V podstate to môže byť hocičo, čo vytvoríš programovaním.

Startup Award SCIENCE – cena je určená pre biznis z vedeckých a inžinierskych laboratórií. Jednoducho povedané niečo čo nemôžeš vytvoriť iba programovaním. Ak si vyrobil vakcínu proti malárii, tak máš určite šancu.

Startup Award ART – ak ponúkaš technologické riešenia v oblasti umenia a dizajnu cena môže byť tvoja.

Startup Award SOCIETY – túto cenu získa ten startup alebo technologický projekt, ktorý bude mať vysoký sociálny dopad. Napríklad internetové riešenia pre utečenecké tábory alebo aplikácia vymyslenej priateľky.

Taktiež je potrebné, aby tvoj startup spĺňal nasledovné body. Nachádzal sa v počiatočnej fáze, bol schopný rozširovať sa, mal veľkú pridanú hodnotu a potenciál pre regionálny a globálny vplyv. Z každej oblasti budú vybratí 5 finalisti, ktorí budú známi už 16. 11. 2012.

Prihlásiť sa môžeš sám alebo ťa môžu nominovať. Vyvrcholením celej súťaže bude odovzdávanie cien na podujatí, ktoré sa odohrá poslednú sobotu v mesiaci, 24. novembra 2012.

Nemáš svoj startup a predsa by si sa chcel zúčastniť podujatia? Chceš vidieť ako to vyzerá? Stretnúť sa so zaujímavými ľuďmi? Pričuchnúť k slávnostnej atmosfére? Máš šancu. Sleduj webku www.startupawards.sk, twitter alebo facebook, kde sa onedlho objavia informácie ako sa môžeš stať súčasťou akcie.

Student24.sk/Mar­tina Trepáková, foto: StartupAwards

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM