Kornel Kubík Šport

Beh okolo Ľuborče: Súťažili deti, mládež aj veteráni

V sobotu 9.11. 2013 sa v Nemšovej-Ľuborči uskutočnil každoročný beh okolo obce. Sú to preteky talentovanej mládeže a športovcov z celej republiky. Patrí medzi najstaršie bežecké podujatia na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Beh okolo Ľuborče: Súťažili deti, mládež aj veteráni
Zdroj: Dnes24.sk

Jeho organizátormi sú už pravidelne mesto Nemšová, TJ Ľuborča, PD Vlára Nemšová a mládež z Ľuborče. Podujatie odštartovali kategórie žiactva – od prípravky až po juniorov. Nasledovalo slávnostné otvorenie 45.ročníka. Napokon sa nám predstavila hlavná kategória – ženy a muži, ktorých čakala náročná trať dlhá 7,5 km.

Aj napriek tomu, že počasie sa ku koncu podujatia rapídne zhoršilo, všetci zúčastnení úspešne dobehli do cieľa. Pretekári boli najmä z „domácej“ Ľuborče, Nemšovej, športového gymnázia Trenčín, Dubnice nad Váhom či z AFK Považan Nové Mesto nad Váhom. Práve aj pre vekové rozpätie zúčastnených patrí tento beh medzi výnimočné, pretože pretekali malé deti, mládež, dospelí, ale i veteráni. Zasúťažiť si tak mohol naozaj každý. Niektorí športovci sa zúčastnili aj viacerých kategórií.

O príjemnú atmosféru sa staral DJ, ktorý sa ich snažil trocha rozohriať aj svojimi hitmi. Taktiež pre všetkých súťažiacich bolo pripravené aj občerstvenie a pre víťazov zaujímavé vecné ceny či finančné odmeny pre hlavnú kategóriu. Víťazom zablahoželal aj primátor mesta Nemšová František Bagin, ktorý tiež drží záštitu nad podujatím.

Student24/Monika Kusendová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM