Jaroslav Dodok Kultúra

Bilingva balí kufre,najbližia zastávka – Belgicko

Študenti Bilingválnej sekcie na Gymnáziu Jozefa Gregora Tajovského v B. Bystrici balia kufre. Pripravujú sa na návštevu do Belgicka ku svojím koresom, ktorí pred jarnými prázdninami navštívili Banskú Bystricu.

Projekt Eurodysse je vďaka návšteve belgických študentov takmer dokončený a čaká už len na spoločné stretnutie všetkých zapojených krajín v malom meste Ciney.

Prečítajte si viac aj o návšteve belgických študentov v Bystrici. http://www.student24.sk/clanky?…

Bystričanov čaká týždeň plný zážitkov a nových poznaní. Veď kto z Vás by nechcel navštíviť srdce Europy? Hlavné námestie či parlament a omnoho viac spoznajú týždeň pred veľkou nocou. Študentov bilingválnej sekcie čaká spoločné stretnutie so študentmi z krajín ako Grécko, Španielsko, Maďarsko, Poľsko či Anglicko a spoločne sa pokúsia rozlúsknuť tému hospodárska kríza. Každá krajina predstaví kultúru a umenie svojej krajiny. Počas víkendu robia program belgický koresi a cez týždeň budú študenti brázdiť ulice Ciney a Bruselu.

**Už o niekoľko dní čaká gymnazistov let priamo do Bruselu a takto sa o pocitoch z výmeny vyjadrili niektorí účastníci zájazdu: **

,,Do Belgicka sa najviac teším na to, ako spoznám veľa nových ľudí, nie len zo Ciney, ale z celého sveta, keďže do projektu Eurodysse je zapojených mnoho krajín. Taktiež sa teším na našich koresov a samozrejme na Brusel, ktorý máme jeden deň navštíviť,“ vyjadrila sa Zuzka Šulcová.

// „Na koresov lebo sú veľmi milí a dobre si s nimi rozumieme a samozrejme aj na výlety, večierky a na spoznávanie ich života, "// povedala Miška Hláčiková.

Svoju radosť prejavila aj Simona Pinková, ktorá len dodala:// „Už aby sme sedeli v lietadle a prežívali skvelé zážitky.“//

Andrea Maková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM