Jaroslav Dodok Životný štýl

Časozberné zábery Spiša a Tatier: Študent medicíny nakrútil impozantné video

Pozrite si dych vyrážajúce video od talentovaného Matúša Lašana, ktorý je momentálne študentom Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Jeho zábery ukazujú nádhery Spiša a Tatier v úplne inom svetle.

Ilustračný obrázok k článku Časozberné zábery Spiša a Tatier: Študent medicíny nakrútil impozantné video
Foto: Jaroslav Dodok

Matúš Lašan sa fotografovaním neživí, je to jeho veľký koníček. Až sa človeku tlačí na jazyk „kacírska“ otázka, či si náhodou nezmýlil povolanie. Pri pohľade na jeho zábery a odbor ktorý študuje, tak nakoniec môžeme spokojne konštatovať, že takto sa bude starať aj o naše psychické a telesné zdravie.

Ohúrila ho časozberná fotografia

V poslednej dobe ho ohúrila časozberná fotografia, ktorej sa začal bližšie venovať a tak vznikli aj tieto jedinečné panoramatické zábery na ktorých máte pocit, že Spišský hrad sa stráca vo vlnách obrovského mora. Fotografovaniu sa venuje vždy, keď má kúsok voľného času a hlavne priestor. „Vo videu som sa snažil zachytiť ako východy, západy slnka tak aj zaujímavé podmienky behom dňa. Niekedy to bolo veľmi kruté keďže nakrúcanie často prebiehalo za veľmi nízkych teplôt,“ zhodnotil Matúš Lašan.

Zábery, z ktorých naozaj „mrazilo"

Zachytenie niečoho tak impozantného si vyžaduje aj určité obete. Autor si spomína, že pri fotografovaní poriadne vymrzol na Lesníckom sedle, kde bolo okolo –20 stupňov, či na Zbojníckej chate, kde pri teplote –15 stupňov fúkal veľmi „čerstý“ vietor. Video nakrúcal od začiatku novembra 2012. Boli to hodiny strávené v teréne, ale aj pri následnom spracovávaní a strihaní. S natáčaním a úpravou mu pomáhal kamarát Michal Klima, ktorého pomoc si autor nesmierne váži. Ak si chcete pozrieť aj ďalšie jeho diela, kliknite si na odkaz : www.facebook.com/MLandscapes

„Samotné video predstavuje nekomerčný projekt, na ktorom nemám žiaden zisk, ani som zaň nemal zaplatené. Práve naopak, náklady na výrobu boli pomerne vysoké, keďže niekoľkokrát som absolvoval cestu s odchodom okolo 2:30 ráno, až do miest, kde som chcel fotografovať,“ zveril sa nám Matúš Lašan.

Foto: Matúš Lašan.

Časozberné zábery Spiša a Tatier: Študent medicíny nakrútil impozantné video
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM