Jaroslav Dodok Rôzne

Centrum pre filantropiu odmení študentov

Už po siedmykrát vyhlasuje Centrum pre filantropiu súťaž pre vysokoškolských študentov, ktorí sa vo svojich absolventských prácach venujú oblasti filantropie, dobrovoľníctva a tretieho sektora. Najnovšie chce oceniť aj študentov na doktorandskom stupni štúdia.

Ilustračný obrázok k článku Centrum pre filantropiu odmení študentov
Zdroj: Dnes24.sk

Centrum pre filantropiu zorganizovalo šesť úspešných ročníkov súťaže, do ktorých sa v minulosti spolu zapojilo už 55 študentov. O 7.ročník súťaže môžeme očakávať ešte väčší záujem.

Tento rok sa totiž Centrum pre filantropiu rozhodlo udeliť ocenenie aj v novej kategórii – cena za najlepšiu dizertačnú prácu o filantropii, dobrovoľníctve alebo o treťom sektore za posledné 3 akademické roky. Zatiaľ čo minulé ročníky mali šancu získať ceny len za bakalárske a diplomové práce, rozhodnutím rozšíriť súťaž o samostatnú kategóriu dizertačných prác urobilo Centrum pre filantropiu posun vpred.

Súťaž má za cieľ pripomínať slovenským a českým študentom pojmy týkajúce sa filantropie, dobrovoľníctva a tretieho sektora a podporiť vysokoškolákov ich snahe preskúmať tieto oblasti. Okrem poskytnutia finančnej odmeny vo forme štipendia na vybrané vzdelávacie aktivity ich môže motivovať aj fakt, že najzaujímavejšie časti ich práce budú zverejnené v zborníku, ktorý vydáva Centrum pre filantropiu.

Bakalárske, diplomové, aj dizertačné práce prijíma Centrum pre filantropiu do 30. augusta 2013.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM