Jaroslav Dodok Ostatné

Chceš počuť inšpiratívne myšlienky od výnimočných ľudí?

Bývaš v Nitre alebo jej okolí a na sobotu, 29. septembra, zatiaľ nemáš žiaden program? Tak vyraz do Synagógy na konferenciu TEDxNitra. Vypočuješ si tam vedca, dizajnéra či režiséra s inšpiratívnymi myšlienkami a inovatívnymi nápadmi, ktoré možno nako

Konferencia TEDxNitra vznikla v duchu motta „myšlienky hodné šírenia“ ako program miestneho, samostatne organizovaného podujatia, ktoré umožňujú ľuďom stretnúť sa a spoločne zažiť atmosféru pripomínajúcu konferencie TED.

TED je nezisková organizácia, ktorá pripravuje obdobné podujatia po celom svete. Vystúpili na nich mnohí významní ľudia ako** zakladateľ Microsoftu Bill Gates či nositeľ Nobelovej ceny za mier za boj proti globálnemu otepľovaniu Al Gore** a mnoho ďalších popredných svetových mysliteľov, odborníkov či vizionárov.

Aj ich prejavy si môžeš pozrieť na internetovej stránke TED.com. Tam denne pribúdajú nové vystúpenia odborníkov z oblastí ako** IT, inovatívne technológie, environmentalis­tika, design, architektúra a mnohých iných. **

V Nitre príbehy vedca či cestovateľa[/si­ze][/color]

Teraz však máš šancu zažiť atmosféru konferencie TED a vypočuť si fascinujúce rozprávanie úspešných ľudí naživo. Po Prievidzi, Bratislave a Košiciach bude Nitra už štvrté mesto na Slovensku, kde sa konferencia uskutoční. Síce bude menšieho charakteru, avšak s rečníkmi, ktorých sa oplatí vypočuť.

Dosiaľ svoju účasť na konferencii potvrdil aj vedec a profesor Aba Teleki venujúci sa inovatívnym pokusom, ktorými približuje fyziku a vedu mladým ľuďom.

Na TEDxNitra príde aj riaditeľ Google Slovensko [youtube=400,322]h­ttp://youtu.be/Za3fU0Vw­Zoo[/youtube]

Vypočuť si môžeš aj Juraja Kováča, ktorý má taktiež blízko k mladým ľudom. Napísal knihu 11 krokov ako začať s holou riťou a už sedem rokov rozvíja svoj talent, vízie a podnikavosť mladých ľudí. Tvrdí, že najužitočnejším zo všetkých umení je umenie byť užitočným.

Možno ti je známe meno Svetozár Sprušanský – uznávaný divadelný režisér. Alebo Tomáš Gríger – cestovateľ, fotograf a taktiež bloger. Títo a ešte mnohí iní vystúpia na konferencii TEDxNitra a vyrozprávajú svoje príbehy.

Nabudúce budeš rečniť možno ty[/size][/color]

Snáď aj teba inšpiruje ich rozprávanie a ktovie, možno raz budeš tým, kto na konferencii nebude iba počúvať, ale aj rečniť. A to vôbec nemusí byť žiaden nonsens. Veď na májovej konferencii TEDx v Bratislave vystúpil aj mladý šéfredaktor portálu student24.sk Jaroslav Dodok. Pred pár rokmi sa rozhodol aktívne robiť nové veci, zmenil svoj uhol pohľadu a začal vytvárať nové projekty a svojimi úspechmi motivovať druhých.

**A presne o to na konferencii TEDx ide – vyvolať intenzívne diskusie a vzťahy v malej skupine ľudí a dať ľudom do hlavy chrobáka. Zaujalo ťa to? Tak klikni na www.tedxnitra.sk, zaregistruj sa a vyraz na konferenciu TEDxNitra do Synagógy, v sobotu, 29. septembra 2012, od 15:00 do 21:00 hod. **

student24.sk/Kor­nelKubík ilustračné foto: TEDxBratislava

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM