Rôzne

Dajte si pozor: Slovenskom sa šíria škodlivé SMS-ky!

Mobilný operátor Orange Slovensko zaznamenal dva typy podozrivých SMS správ s potenciálne škodlivým obsahom, ktoré sa šíria na telefónne čísla operátorov na Slovensku. Informovala o tom v pondelok hovorkyňa spoločnosti Alexandra Piskunová.

Ilustračný obrázok k článku Dajte si pozor: Slovenskom sa šíria škodlivé SMS-ky!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako ďalej uviedla, prvý typ SMS správy spravidla s ruským textom obsahuje link na neznámu webstránku so škodlivým kódom.

Druhý typ správy funguje ako flash SMS, teda SMS správa, ktorá sa prijímateľovi automaticky zobrazí na displeji. Po jej otvorení, resp. kliknutí na webovú stránku uvedenú v SMS správe, sa prijímateľovi do telefónu nainštaluje škodlivý kód, ktorý túto správu rozposiela ďalej na kontakty v telefónnom zozname.

„Zákazníkom odporúčame, aby v žiadnom prípade neklikali na podozrivé linky v SMS spravách a neotvárali SMS správy s neznámym obsahom alebo od neznámych či neobvyklých odosielateľov,“ upozornil mobilný operátor. Spoločnosť podľa zverejnených informácií v súčasnosti prijíma technické opatrenia, ktoré majú zamedziť ďalšiemu šíreniu týchto škodlivých správ, ako aj blokovať podozrivé webstránky, ktoré sú súčasťou týchto správ.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM