Životný štýl

Denník letušky: Čo všetko musí pretrpieť frajer takej stevardky?

Mladá letuška (24) z B. Bystrice vo svojom denníku odhaľuje množstvo zaujímavostí i málo známych informácií o chlebíku letušky. Aj keď by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že táto práca snáď ani nemá negatíva, nie je tomu celkom tak. Trpieť môže dokonca aj láska. Viac v ďalšom diele obľúbených zápiskov.

Ilustračný obrázok k článku Denník letušky: Čo všetko musí pretrpieť frajer takej stevardky?
Zdroj: Dnes24.sk

Atraktívne, dobre platené, zaujímavé povolanie, ktoré umožňuje spoznať veľký kus sveta. Mnoho dievčat aj u nás sa túži stať letuškou. Tento džob však okrem množstva lákadiel má aj tienistejšie stránky. Jedným z mínusov je napríklad to, že určite nie je živnou pôdou pre vzťahy či lásku.

Výstižný zoznam o letuškách

Samozrejme, že nie som jediná letuška, čo voľný čas trávi písaním. Moja kolegyňa mi napríklad dala tip na spísaný zoznam toho, čím si musí prejsť frajer takej stevardky a čo ho pri vzájomnou vzťahu s ňou neminie. Tento súhrn je nielen vtipný, ale naozaj aj výstižný. Rozhodla som sa ho preto sprostredkovať aj vám, keďže veľa napovie o vzťahoch letušky a doplniť o svoje vlastné postrehy z praxe. Tu je…

Od svojej frajerky-letušky neočakávaj, že bude šoférovať auto. Pravdepodobne nebude mať ani vodičák a povie ti “Zlatko, mne na cestovanie stačí pas.”

Drž sa od nej ďalej, keď vyjde von roster. To je ten najhorší čas v mesiaci hneď po predmenštruačnom syndróme.

Buď vďačný za jej úsmev. Dáva ti ho zadarmo. V oblakoch má totiž štvorcifernú cenu.

Prikladaj veľkú dôležitosť času a to vo vojenskom formáte. A pozor! 21:16 NIE JE to isté ako 21:17.

Nebuď ju, keď spí, aj ak si už myslíš, že po 18 hodinách spánku musí byť predsa hladná.

Neočakávaj, že si po jednom posedení s tvojimi kamarátmi zapamätá ich mená.

Neobviňuj ju z toho, že sa vychvaľuje, keď ti píše o tom, ako je na káve v Paríži, alebo v posilňovni v Berlíne. Skrátka ti len hovorí nevinný príbeh.

Nežiarli na krásnych mužov okolo nej, pravdepodobne je už zvyknutá či má plné zuby sexy chlapov. Tí už v jej očiach aj tak dávno stratili svoju krásu.

Nevolaj jej, keď má standby. NIKDY.

Keď bude cestovať na dovolenku, kúp jej aspoň hamburger z „Mekáču“. Ten určite uprednostní pred lietadlovým jedlom a áno – dokonca aj pred kaviárom z prvej triedy.

Pripomeň jej, v ktorej krajine sa nachádza, keď ráno vstane.

Keď sa ťa počas večere opýta, či máš rád kura, alebo hovädzinu… Ty kokos! Rozmýšľaj radšej rýchlo!

18-hodinový spánok?

Verím, že ste sa aspoň trochu zasmiali tak ako ja. Snažila som sa tento zoznam aplikovať na seba a áno, vo veľa postrehoch je naozaj výstižný. Aj keď samozrejme niektoré body sú prehnané.

Za celý rok som 18 hodín v kuse spala možno raz. Väčšinou ma totiž hlad veru zobudí. Vodičák síce mám, ale len slovenský a tu – v Dubaji, kde pôsobím – si treba vybaviť nový. Aby toho nebolo málo, tak i s ďalšou autoškolou a testami. Ďakujem, neprosím…

Zvyšok bodov však naozaj sedí aj na mňa. Kto ma osobne pozná, tak vie, že až prehnane si potrpím na dochvíľnosť a veci mám rada dobre naplánované. A to hlavne čo sa týka nejakého rande. Potrebujem vedieť odkedy-dokedy bude, lebo si musím precízne naplánovať svoj spánok po lete a pred ďalším letom. Musím myslieť tiež na to, kedy si je výhodné umyť vlasy, či oholiť nohy, alebo dať si doplniť gél na nechtoch.

Bez make-upu

Akonáhle vyjde roster, čo je plán letov na ďalší mesiac, nechcem sa ani pohnúť od počítača, lebo treba rýchlo čo najvýhodnejšie neželané lety povymieňať. Tie najlepšie výmeny prebehnú spravidla tak do 48 hodín po zverejnení plánu, takže človek musí byť skutočne rýchly. Už sa mi stalo, že som nešla napríklad na plánovanú párty, na ktorú som sa tešila a to len preto, že práve v ten večer roster zverejnili.

Kedysi, keď som mala vyraziť na rande, dokázala som v kúpeľni zabiť dlhé chvíle nanášaním make-upu a komplikovaných očných tieňov hodiacich sa k oblečeniu. Dnes už sa maľujem každý deň rovnako, aby som nad tým nemusela premýšľať a mala to čo najrýchlejšie z krku. Ako do práce, tak aj na rande a pokiaľ idem len tak von s kamošmi na večeru, či do obchodu častokrát sa ani nenamaľujem. Proste človeku sa nechce.

Môj potenciálny frajer odo mňa tiež nemôže očakávať, že budem neustále vtipná a ukecaná. To musím byť v práci. Vo voľnom čase chcem aj vypnúť a byť napríklad ticho. Nemusieť hovoriť a nemusieť nikoho počúvať. Len tak na seba hľadieť.

Láska z brandže

Tí, ktorí so mnou chodiť skúšali sa budú sťažovať na to, že spoločné chvíle sa plánujú podľa toho, kedy mám čas ja a nie kedy to vyhovuje im. Alebo na to, že nie som kedykoľvek dostupná v Dubaji a keď už v ňom som, tak oni sú po celodennej normálnej práci tak unavení, že nezvládajú, keď som o polnoci ešte stále čulá a energická len preto, že som celý deň prespala, keďže sme do Dubaja pristáli ráno.

No a chodiť s niekým z brandže, kto pochopí môj rozhodený rytmus a nálady meniace sa podľa nálady pasažierov? Tak to je tiež dosť komplikované. Plány sa vám nebudú zhodovať. Ja pristanem ráno, on na obed odlieta. On má na druhý deň voľno a chce ísť na párty, ale ja musím spať, lebo ráno vstávam na let a podobne. Takého človeka uvidíte pomaly toľko, ako by ste videli niekoho, s kým vediete vzťah na diaľku.

Tak, vážení a milí slobodní páni – ešte stále niekto sníva o tom, chodiť s krásnou, mladou a usmievavou letuškou?

Prečítajte si aj predošlý diel obľúbeného denníka mladej letušky. Pokračovanie jej zaujímavých zápiskov z ešte zaujímavejšieho džobu nájdete na našom spravodajskom webe už v budúci štvrtok.

Text a foto: Pedra Drake

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM