Jaroslav Dodok Ostatné

Do Nitry zavítal pozitívny vírus, doniesli ho špeciálni hostia

Nitrianske Staré Divadlo včera večer žilo inšpiráciou, umením a pozitívnou energiou.Premiéru tu však nemala žiadna z divadelných hier, ale celosvetovo uznávaná PechaKucha Night. Tento formát vznikol v Tokiu v roku 2003 a šíri sa ako pozitívny vírus po celom svete.

Ilustračný obrázok k článku Do Nitry zavítal pozitívny vírus, doniesli ho špeciálni hostia
Foto: Jaroslav Dodok

PechaKucha Night ku dnešnému dňu pôsobí v 580 miestach!

PechaKucha Night je známa tým, že v jeden večer sa na pódiu vystrieda niekoľko umelcov, architektov, výtvarníkov, dizajnérov, ktorí s miernou trémou a dávkou vtipu rozprávajú o svojich projektoch a úspechoch. Každý účinkujúci má na svoju prezentáciu k dispozícii presný čas 6 minút a 40 sekúnd. Je to čas, počas ktorého komentuje 20 obrázkov – svojich projektov, pričom každý z nich zostáva na projekčnom plátne presne 20 sekúnd, a ani o sekundu viac!

Vďaka tomu rozpráva prezentujúci aktér v tempe, pútavo a vecne.

V nitrianskom divadle sa včera vystriedali umelci zo Slovenska a najmä z okolia Nitry a Bratislavy. Vrámci premiérovej PechaKucha Night, ktorá sa uskutočnila 13. decembra sa predstavili so svojimi projektami Erik Féhér a Viliam Šulík, Zuzana Godálová a Julo Krištof s projektom Nástupište 1– 12, Tomáš Cíger a jeho EniΔC, Ľuboš Kotlár, Mário Urbanec, Silvia Kiss, Lucia Černeková a peter Luha „On the road“ , Martina Rozinajová, Táňa Rjabininová, Marek Hattas a jeho Hidepark a Lenka Mareková so Zelenou zebrou.

student24/Simona Šoóšová, foto: Michal Zborovjan

Do Nitry zavítal pozitívny vírus, doniesli ho špeciálny hostia
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM