Peter Handzuš Šport

FANTASTICKÉ: Pokorili sme Čechov, hráme o zlato!

TOTO JE SEN! Po desiatich rokoch sú naši hokejisti vo finále majstrovstiev sveta! Slovenskí chlapci vrátili Čechom požičané v tej najlepšej chvíli a zdolali ich po famóznom výkone 3:1. Už zajtra tak proti Rusku budú bojovať o zlato.

Semifinálový duel začal z oboch strán opatrne a v úvode mu chýbal náboj. Prvé šance prišli až po piatich minútach. Najprv Frolík s Krejčím preverili Laca a na druhej strane musel Hudáčkovu strelu zneškodniť český brankár. Blízko ku gólu mal aj Bližňák, ktorý sa snažil doraziť Vydareného strelu, ale Kovář bol opäť úspešný. Potom prišli chvíle českých hráčov, ktorí v priebehu pár minút dvakrát trafili žŕdku Lacovej bránky.

[blockquote]Najprv ju napálil Frolík a po ňom aj Blaťák. V 10. minúte Hudáček trafil čistým hitom Erata, no ten bol práve vtedy otočený na opačnú stranu a tak sa zviezol na ľad. Keď sa pozviechal, zamieril rovno do šatne. V 15. minúte išiel do brejku štvrtý slovenský útok, ale Hovorka príliš dlho váhal a tak z prečíslenia troch na jedného nakoniec nič nebolo. O minútu neskôr ale Sekera výborne prenikol do útočného pásma, prihral Šatanovi a ten z uhla otvoril skóre – 1:0.[/blockquote] Slováci si v druhej tretine pozorne strážili tesný náskok a neriskovali veľké ofenzívne výlety. V 25. minúte však prišla veľká rana do ich zadných radov. Starosta po súboji tvrdo narazil ramenom do mantinelu, zviezol sa na ľad a po chvíli zamieril do šatne. Slováci tak dohrávali semifinálový duelu iba s piatimi obrancami. Vzápätí Česi pritlačili a Tenkrát opäť opečiatkoval žŕdku slovenskej bránky. Hneď na to zachránil Laco po strele Hemského.

[blockquote]V 31­. minúte ale už vyrovnali, keď okamžite po buly vypálil Frolík a našiel medzeru medzi Lacovou vyrážačkou a žŕdkou – 1:1. Šesť minút pred koncom tretiny prišlo prvé vylúčenie v zápase. Na trestnú išiel Mikúš a Hemský takmer využil početnú výhodu, no napálil len do bočnej konštrukcie bránky. Krátko na to išiel predčasne do šatne aj Frolík, ktorý sám nabehol do Bližňáka a po tvrdom strete sa ocitol na ľade. Do zápasu však ešte naskočil. Česi mali veľký tlak až do konca prostredného dejstva, ale skóre sa nemenilo.[/bloc­kquote] Slováci odštartovali tretie dejstvo v oslabení, Handzuš však zachytil zlú rozohrávku súpera, okamžite vysunul Šatana a ten blafákom pridal svoj druhý gól v zápase – 2:1. V 45. minúte Surový vybojoval puk pri mantineli, ten sa dostal až k Hudáčkovi a mladý útočník zvýšil už na 3:1. Slováci sa už naplno sústredili na defenzívu, náskok si umne strážili a Čechov už do vyložených šancí nepustili. Česi ešte v závere odvolali brankára, ale s výsledkom už nič nespravili. Slováci si tak zahrajú o zlato proti Rusku.

Poprad24/tasr Foto: tasr

cze-svk
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM