Šport

Fantastický výkon Peti Vlhovej na MSJ v Jasnej: Pre Slovensko získala zlato!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová získala na majstrovstvách sveta juniorov v Jasnej zlatú medailu v slalome. Účastníčka ZOH 2014 v Soči triumfovala s náskokom 17 stotín pred Švédkou Charlottou Saefvenbergerovou a dosiahla životný úspech. Bronz putuje do Nemecka zásluhou Mariny Wallnerovej (+0,59).

Ilustračný obrázok k článku Fantastický výkon Peti Vlhovej na MSJ v Jasnej: Pre Slovensko získala zlato!
Zdroj: TASR

Vlhová bola po prvom kole tretia s odstupom 79 stotín na Švédku Magdalenu Fjällströmovú, ktorá súťaž napokon nedokončila. Slovenka zašla v druhom kole o 25 stotín lepší čas ako Saefvenbergerová a to ju vynieslo na najvyšší stupienok. Napodobnila tak Veroniku Velez-Zuzulovú, ktorá je juniorkou majsterkou sveta v slalome z roku 2002.

Na MSJ v talianskom Roccarase v roku 2012 vybojovala Vlhová v slalome bronz, na zimných olympijských hrách mládeže v Innsbrucku ukoristila v tejto disciplíne zlato. Vo februári 2011 sa stala vo švajčiarskej Crans Montane juniorskou majsterkou sveta v obrovskom slalome v kategórii do 18 rokov.

Petra Vlhová: „Dala som do toho všetko a vyšlo to. Tá strata bola veľká, no vedela som, že švédska pretekárka jazdí štýlom "buď-alebo.“ Verila som, že možno vypadne. Pre ňu je to zlé, ale pre mňa dobre. Podarilo sa to a som veľmi šťastná. Počas sezóny som mala aj kus smoly, keďže som mala zranené rameno. Myslím si však, že víťazstvo na MS je dobrý úspech a o to viac ma to teší, že je to doma."

Výsledky slalomu juniorov:

  1. Petra VLHOVÁ (SR) 1:36,09 (48,15–47,94),
  2. Charlotta Saefvenbergerová (Švéd.) +0,17 (48,07–48,19),
  3. Marina Wallnerová (Nem.) +0,59 (48,67+48,01).

Podobný článok:

MSJ v Jasnej: Vlhová v obrovskom slalome štrnásta

Foto: ilustračné, tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM