Jozef Milan Rôzne

FOTO: Krása na prvý pohľad. Toto dokážu študentky...

Talent, šikovné ruky a oblečenie, ako umenie. V nedeľu v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline na podujatí s názvom Remeslo má zlaté dno predstavia svoje modely študenti Katedry priemyselného dizajnu v Ružomberku, ktorú vedie Pavol Lizák. Vy si ich už

Liptovské múzeum v Ružomberku, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, organizuje toto programové podujatie zamerané na prezentáciu škôl pôsobiacich v Liptove, ktoré je určené predovšetkým rodičom a žiakom základných a stredných škôl ako inšpirácia pri voľbe povolania.

Program začína o 11.00 úvodným predstavením zúčastnených škôl. Po zhliadnutí krátkych prezentácii si návštevníci podujatia môžu prezrieť prezentačné stránky stredných škôl, kde získajú ďalšie cenné informácie o štúdiu.

O 13.00 je pripravená prezentácia študentov Katedry priemyselného dizajnu v Ružomberku, Fakulty priemyselných technológií v Púchove Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka. Výstava a prehliadka modelov predstavuje semestrálne a bakalárske práce študentov katedry zamerané na oblasť textilného a odevného dizajnu. Ich inšpiráciou a témou bolo slovenské ľudové umenie a kultúra a vo vyhotovení sa prezentujú mnohé tradičné techniky ručných prác – tkanie, výšivka, šitá čipka, paličkovanie, uzlovanie a iné.

RK modely z RK
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM