Jaroslav Dodok Ostatné

Hľadáte prácu? Navštívte veľtrh Job forum 2012

Veľtrh JOB FORUM je určený pre všetkých, ktorí hľadajú stálu prácu, prípadne brigádu, bez ohľadu na vek, vzdelanie alebo pracovné skúsenosti. Je určený takisto študentom stredných a vysokých škôl, absolventom, nezamestaným i zamestnaným.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte prácu? Navštívte veľtrh Job forum 2012
Foto: Jaroslav Dodok

V dňoch 15. a 16. novembra sa na výstavisku EXPO CENTER a.s. v Trenčíne konajú 4. ročník veľtrhu pracovných príležitostí a vzdelávania JOB FORUM a 14. ročník výstavy stredných škôl STREDOŠKOLÁK.

Odbornú úroveň veľtrhu JOB FORUM zaručuje záštita Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR a odborní garanti – Ústredie práce sociálnych vecí a rodiny, Inštitút zamestnanosti, Slovenský živnostenský zväz a Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

Počas atraktívneho sprievodného programu si môžu návštevníci otestovať svoje znalosti z cudzích jazykov – písomne i on-line, z počítačových zručností a znalostí a poradiť sa s jazykovými lektormi ako správne napísať životopis alebo motivačný list v slovenskom aj v cudzom jazyku. Záujemcovia budú môcť svoje pripomienky a znalosti konzultovať s akreditovanými odborníkmi, odbornými partnermi veľtrhu.

Okrem toho budú pripravené odborné semináre a prednášky na aktuálne témy – „Kam po strednej škole“, „Kde získať užitočné informácie, podmienky prijatia na VŠ“, „Možnosti štúdia v zahraničí“, „Aké možnosti mám ako absolvent, poradenstvo nezamestnaným“ (ÚPSVAR), „Povinné náležitosti pracovnej zmluvy, zmeny a skončenie pracovného pomeru“, „Porušenia v oblasti pracovno právnych vzťahov a kompetencie IP pri ich riešení“ (Inšpektorát práce), „Začíname podnikať“ (Slovenský živnostenský zväz), „Možnosti pomoci štátu občanom so zdravotným postihnutím“, „Zákonník práce, legislatíva, zákon o sociálnom poistení, peňažné prostriedky na kompenzáciu“ (Inštitút pre pracovnú rehabilitáciu občanov so ZP Bratislava) a ďalšie.

Záštitu nad 14. ročníkom výstavy Stredoškolák prevzali Doc. PhDr. Dušan Čaplovič, DrSc. – minister školstva Slovenskej republiky a MUDr. Pavol Sedláček, MPH – predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja. Spoluorganizátormi výstavy sú Trenčiansky samosprávny kraj, Krajské centrum voľného času v Trenčíne a Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie Trenčín.

Na výstave sa budú prezentovať stredné odborné, priemyselné, obchodné, jazykové, umelecké školy a gymnáziá. Aj tento rok bude počas výstavy prebiehať odborný sprievodný program a vystúpia záujmové skupiny a súbory, ktorí predvedú spevácke a tanečné vystúpenia, scénky aj módne prehliadky.

Výstava je výbornou príležitosťou pre žiakov základných škôl urobiť si prehľad pred výberom ďalšieho štúdia. Zaujímavé budú iste aj praktické ukážky žiakov a možnosť kúpy vystavovaných produktov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM