Jaroslav Dodok Ostatné

Keď sa chce, všetko sa dá: Jump 2013 prinesie známe mená aj prekvapenia

Po úspešnom prvom ročníku pripravuje Voices aj na tohtoročnú jeseň neformálne podujatie Jump 2013. Inšpiratívne príbehy, priateľskú atmosféru a uvoľnený štýl ponúka nielen manažérom a podnikateľom, ale aj študentom a vysokoškolákom. S výberom rečníkov tento rok pomáhal aj Student24, nech sa páči...

Ilustračný obrázok k článku Keď sa chce, všetko sa dá: Jump 2013 prinesie známe mená aj prekvapenia
Foto: Jaroslav Dodok

Slovensko nám nie je lahostajné

Jump 2013 je druhý ročník neformálnej konferencie o nápadoch a skúsenostiach neziskových organizácií a iniciatív. Prostredníctvom inšpiratívnych príbehov a prednášok ukazuje, že keď sa chce, všetko sa dá. O tom sa môžete presvedčiť v stredu 16. októbra sa v Technopole v Bratislave.

Jump charakterizuje priateľská atmosféra a uvoľnený štýl. Podujatie je určené nielen manažérom, koordinátorom a dobrovoľníkom občianskych združení a neziskových organizácií, ale aj vysokoškolákom, freelancerom a podnikateľom. Každému, komu Slovensko nie je ľahostajné. Viac o konferencii nájdete na stránke www.jump2013.sk.

10 inšpiratívnych príbehov

Na príprave obsahu spolupracovali organizátori z Voices s programovým výborom v zložení Jana Hoschek Hoffstädter z Rady mládeže Slovenska, Igor Polakovič z Centra pre filantropiu a šéfredaktor portálu Student24.sk Jaroslav Dodok.

Vo finálnom výbere je 10 jedinečných príbehov, ktoré odznejú v doobedňajšej časti konferencie. Medzi spíkrami budú známe mená ako Juraj Hipš z Centra environmentálnej a etickej výchovy Živica či Marek Adamov z kultúrneho centra Stanica Žilina-Záriečie. Priestor však dostanú aj mládežnícka delegátka Slovenska v OSN v roku 2012 Milena Dudášová, permakulturista Václav Petráš zo Skalice, Jozef Maudry z popradského kultúrneho spotu Groteska či rešpektovaný bojovník proti hazardu z Brna Matěj Hollan.

Tešiť sa môžete aj na AfterJump

Druhá časť programu bude venovaná odborným prednáškam a príkladom dobrej praxe. Účastníci získajú praktické rady, ako jasne sformulovať prínos neziskovej aktivity pre verejnosť, lepšie komunikovať na internete či sociálnych sieťach či ako efektívne viesť pracovné porady. Záverečný AfterJUMP bude pre prítomných dobrou príležitosťou lepšie sa spoznať a spoločne reflektovať zážitky z celého dňa.

„Jump 2013 je skvelou príležitosťou, ako získať nové podnety, podporiť motiváciu a kreativitu nielen v neziskovom sektore. Konferencia dáva priestor stretnúť inšpiratívnych ľudí, vypočuť si praktické príklady, ako sa dajú veci meniť k lepšiemu. Tešíme sa, že môžeme podporiť tento úspešný projekt so vzdelávacím i inovačným rozmerom,“ uviedla Danica Lacová, riaditeľka občianskeho združenia Včelí dom.

Príklady dobrej praxe

Andrea Gajdošová z Nadácie Orange dodáva: “Činnosti Voices veľmi fandíme a považujeme ju za profesionálnu. Podujatie Jump je veľmi originálnym a užitočným formátom, ktoré netradičným spôsobom približuje prácu neziskových organizácií. Podpora šírenia takýchto dobrých príkladov je aj zámerom Nadácie Orange, preto sme do partnerskej spolupráce radi vstúpili aj tento rok.”

Jump 2013 sa uskutoční 16. októbra v priestoroch Technopolu v Bratislave. Organizátorom konferencie je Nezisková organizácia Voices. Hlavnými partnermi sú VČELÍ DOM a Nadácia Orange. Jump podporujú partneri Sygic, WebSupport, Hlavné mesto SR Bratislava a TEDxBratislava. Mediálnymi partnermi sú internetová televízia MeToo.sk a internetové magazíny áno! magazín, iLemon a Shiz.sk. Začiatkom letných prázdnin pribudnú ďalší.

,,Na konferenciu Jump sa teší aj redakcia Student24, ktorá si toto neformálne podujatie určite nenechá újsť. O inšpiratívnych osobnostiach častokrát píšeme alebo čítame na internete, na jeseň sa s nimi môže zoznámiť aj osobne. Preto sa tešíme na spoločné stretnutie s rečníkmi a taktiež aj s vami," Jaroslav Dodok šéfredaktor Student24.sk

Keď sa chce, všetko sa dá: Jump 2013 prinesie známe mená aj prekvapenia
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM