Jaroslav Dodok Ostatné

Knižnica pre mládež pripravila súťaž s kinom

Dobrá spolupráca Knižnice pre mládež mesta Košice s kinom Ster Century Cinemas už druhýkrát vyústila do súťaže mladých čitateľov o dve voľné vstupenky na 3D predstavenia.

„Tohtoročná súťaž prebieha od začiatku marca a jej úlohou je napísať mená troch knižných hrdinov, ktorí vystupovali na filmovom plátne. Súťažné hárky sú k dispozícii vo všetkých 24 pobočkách knižnice,“ informovala pracovníčka knižnice pre mládež Beáta Hybáčková.

Výsledky súťaže a žrebovanie desiatich víťazov sa uskutoční v kine Ster Century Cinemas v OC Galéria 30. marca pred premietaním filmu LORAX o 22:00. Toto predstavenie môžu čitatelia knižnice navštíviť aj so svojimi rodičmi za zvýhodnenú sumu 4,50 eura na osobu. „Na toto predstavenie prídu aj čitatelia, ktorí budú tráviť noc z 30. na 31. marca v knižnici na Humenskej 9. V rámci medzinárodného knižničného podujatia pre deti a mládež Noc s Andersenom pripravuje Knižnica pre mládež mesta Košice na túto noc pestrý program vo svojich piatich pobočkách,“ uviedla Hybáčková.

Vlani sa do súťaže s kinom zapojilo tristo detí z celého mesta, ich úloha bola rovnaká ako tentoraz a všetky ju splnili. Najčastejšie spomínali Harryho Pottera a hrdinov z Narnie a tieto knihy bol mimoriadny záujem. "Stúpol záujem aj o iné knihy a pribudli aj čitatelia,“ povedala Eva Janušová z pobočky knižnice na Humenskej, ktorá je bohato dekorovaná filmovými plagátmi – darom kina Ster Century Cinemas.

Zdroj: SITA Foto: kysuce.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM