Univerzity

Kto bude šéfovať Univerzite Komenského? Novým rektorom chcú byť traja kandidáti

O post rektora Univerzity Komenského (UK) v Bratislave sa uchádzajú traja kandidáti. Medzi nimi je aj súčasný šéf univerzity.

Ilustračný obrázok k článku Kto bude šéfovať Univerzite Komenského? Novým rektorom chcú byť traja kandidáti
Zdroj: TASR

Okrem terajšieho rektora Karola Mičietu, kandiduje aj dekan Lekárskej fakulty Peter Labaš a zvolený, no nevymenovaný kandidát na generálneho prokurátora Jozef Čentéš.

Členovia volebnej komisie otvárali obálky s nomináciami v stredu (22.10.) poobede, kandidátov bolo možné navrhovať do 12.00 h. Zasadnutie Akademického senátu UK, na ktorom sa budú konať voľby, bude 11. novembra v Aule Univerzity. Od rána budú prebiehať vystúpenia jednotlivých kandidátov, voliť sa bude poobede.

Čomu všetkému šéfuje rektor UK?

Univerzita Komenského v Bratislave je najstaršia a najväčšia slovenská univerzita. Má 13 fakúlt a viac ako 20 pedagogických, vedeckých a iných pracovísk a účelových zariadení.

Na fakultách študuje ročne vyše 28 000 študentov a takmer 1800 zahraničných študentov. Každoročne prijíma UK do prvých ročníkov štúdia takmer 8000 nových študentov, ktorí si môžu vybrať z ponuky približne 1300 študijných programov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM