Jaroslav Dodok Šport

Majstrovstvá Slovenska v psích záprahoch

Po približne siedmych rokoch sa dnes opäť na Králikoch uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v psích záprahoch. Ich súčasťou je aj Višegrat cup, na ktorom sa dnes zúčastnila špička z Višegrátskej štvorky.

Pre súťažiacich organizátori pripravili dve trate, jednu krátku trať s dĺžkou 10 km a druhú strednú trať, ktorá má 20 km. ,,Prípravu trate nám skomplikovalo počasie, keďže neustále snežilo. Napokon sme to zvládli a tak dúfame, že pretekárom ponúkneme dôstojného zástupcu donovalských pretekov," predstavil jeden z organizátorov. Na Králiky zavítalo až 46 tímov, z ktorých každý chcel zvítaziť.

,,Zatiaľ je všetko super, máme kopec snehu, no a trať je pripravená kvalitne. Dnes budeme súťažiť so štyrmi psíkmi, napriek tomu je príprava dosť náročná. Museli sme psov skontrolovať, či nie sú chorí, dali sme im napiť veľa vody a čakáme už len na náš štart," vyjadril sa Peter Richtárek z Oravskej Polhory.

,,Vyzerá to tu fajn, aj keď trochu sa obávam či to zvládnem. A vôbec mi nevadí, že psie záprahy nie sú na Donovaloch. Na Visegrad cup sme sa poriadne pripravovali, tak teda dúfam, že výsledok bude dobrý, " zhodnotila súťažiaca Hana Bendová.

V sprievodnom programe boli pripravené hudobné vystúpenia banskobystrických rockových kapiel, ako napríklad Christmas, alebo Rock Reunion. Organizátori sa zameriavali hlavne na samotný pretek a od podobných atrakcíí ako napríklad let balónom upustili.

Text + foto : Jaroslav Dodok

Majstrovstvá Slovenska v psích záprahoch
1
Galéria
visegrad cup
70
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM