Ondrej Petričko Životný štýl

Maturanti vytvorili originálne tablo: Žne úspechy v uliciach aj na internete

Akademický týždeň predznamenáva čas maturít. K jeho štartu neodmysliteľne patrí tablo, ktorým sa každá trieda končiaca strednú školu snaží odprezentovať čo najoriginálnejšie. Študenti z Vranova nad Topľou svojim výtvorom vyrážajú okoloidúcim dych.

Ilustračný obrázok k článku Maturanti vytvorili originálne tablo: Žne úspechy v uliciach aj na internete
Foto: Jaroslav Dodok

Študenti Cirkevného gymnázia sv. Františka z Assisi vo Vranove nad Topľou sa prezentovali naozaj originálnym tablom. Ako uviedol portál tvnoviny.sk, namiesto klasického tabla si v jednom z vranovských obchodov s elektronikou môžete pozrieť videotablo. Priniesli tak do centra mesta nevídanú novinku. „S videotablom sme sa zatiaľ v našom regióne nestreli. Je to náš vlastný nápad, nikoho sme nekopírovali, aj keď sa dajú podobné veci nájsť na internete,“ povedal pre tvnoviny.sk gymnazista a spoluautor videa Filip Zubko.

Kolektívne dielo zaujalo okolie

Podľa slov maturanta neboli samotné prípravy vôbec zdĺhavé. Pred kamerou strávili študenti asi hodinu a približne rovnaký čas potrebovali na úpravu a strih videa. A originálne tablo bolo na svete. „Na zábere je každý zo spolužiakov rovnako dlho, striedame sa tam presne do rytmu piesne. Video je po zostrihaní upravené tak, že je zrýchlené,“ vysvetlil F. Zubko s tým, že na scenári videotabla sa podieľali všetci študenti spoločne. „Je to kolektívne dielo, každý povedal niečo svoje, nejaký ten nápad a vzniklo z toho spontánne to, čo z toho vzniklo.“

Videotablo má v uliciach Vranova veľký úspech a pozitívne ohlasy sú naňho aj v internetových diskusiách. „Ľudia si najprv myslia, že je to nejaká reklama na televízor, no keď pred výkladom trocha postoja, tak zistia o čo ide. Páči sa im to," pridal svoj postreh mladý študent.

Zdroj: tvnoviny.sk

Maturanti z Vranova vytvorili originálne tablo: Žne úspechy v uliciach aj na int
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM