Jozef Milan Rôzne

Mladým sa splnil sen: Otvoria skatepark aj lezeckú stenu!

Občianske združenie Wildspirit a mesto Ružomberok vás pozývajú v sobotu 23. júna 2012 o 10:00 na Slávnostné otvorenie skateparku a lezeckej steny v Ružomberku na sídlisku Kľačno. Po rokoch čakania sa mladým extrémnym športovcom splní sen.

S výstavbou ružomberského skateparku sa začalo v auguste minulého roku a už toto leto budú môcť jeho možnosti využívať priaznivci extrémnych športov. Na ploche 929,6 m2 sú vybudované rôzne betónové bazény s viacerými prvkami, ktoré umožňujú typ jazdenia v uzatvorenom U – tvare. Okrem nich sú v skateparku dve úrovne terás s prevýšením približne 1m. Takisto sú tu aj možnosti pre jazdenie po umelom zábradlí či schodoch.

Súčasťou skateparku je horolezecká stena, ktorá zároveň slúži aj ako protihluková stena a čiastočne ako oporný múr pre štrkovú plochu (parkovisko). Pre bezpečnosť lezcov je vybavená dopadovým priestranstvom s mäkkým gumovým povrchom. Lezci sa budú istiť lanami v pevných úchytoch v stene. Plocha areálu horolezeckej steny je 173,7 m2, dĺžka 33,8m, samotná stena má plochu 202 m2. Celá mestská investícia je v hodnote približne 362 tis eur, jej zhotoviteľom bola firma Krypton, s. r. o.

Slávnostné otvorenie jedného z najmodernejších, ale aj najväčších takýchto areálov na Slovensku, bude sprevádzané vystúpeniami rôznych hudobných skupín, ako napríklad Chiki liki tu – a, RSG či Radikal. Zároveň nebudú chýbať rôzne exhibície a voľné jazdy.

[color=#ff0000]­Ďalšie zaujímavosti o skateparku [link=http://www­.ruzomberok24­.sk/clanky?ex­tend.136452_Ska­tepark-na-Klacne-ma-prevadzkovat-WILDSPIRIT]Ska­tepark na Klačne má prevádzkovať WILDSPIRIT[/link] [link=http://www­.ruzomberok24­.sk/clanky?ex­tend.133060_Skej­tacky-raj-pred-dokoncenim–Pozrite-si-to---]Skejťácky raj pred dokončením. Pozrite si to…[/link]

zdroj: Michaela Milá, hovorkyňa mesta

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM