Rastislav Búgel Univerzity

Moderný prístup do univerzitného systému: UKF v Nitre má mobilnú aplikáciu!

Modernú mobilnú aplikáciu pre svojich študentov priniesla Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre. Študenti tak získajú mobilný online prístup k svojim dokumentom.

Ilustračný obrázok k článku Moderný prístup do univerzitného systému: UKF v Nitre má mobilnú aplikáciu!
Foto: Rastislav Búgel

Kompletný rozvrh, jedálny lístok a aktuálne informácie môžu získať študenti Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre už aj prostredníctvom svojho mobilného telefónu. Pre tie s operačným systémom Android pustila do testovacej prevádzky zaujímavú aplikáciu. „V pondelok bola spustená testovacia prevádzka Android mobilnej aplikácie pre AiS2,“ informuje univerzita prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti. Študenti, ktorí majú záujem o vyskúšanie aplikácie musia mať mobilný telefón s OS Android od verzie 2.1 a vyššie.

Niekoľko univerzít

„Od 23.9. 2013 je aplikácia dostupná pre Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Ekonomickú univerzitu v Bratislave a Univerzitu Konštantína Filozofa v Nitre,“ informujú tvorcovia aplikácie. Pre prihlásenie prostredníctvom mobilnej aplikácie sa študent UKF v Nitre najprv musí prihlásiť cez webovú verziu univerzitného systému AIS2. V ľavom menu si pod položkou „Správa používateľov“ vyberie „Nastavenia pre mobilné zariadenia“. Následne zobrazený aktivačný kód použije pri prvom prihlásení do aplikácie.

Celá aplikácia určená pre prístup k univerzitnému systému je vo veľkosti približne 2,1 MB. Pre jej používanie sú nutné aktivované dátové prenosy. Aplikáciu si môžete stiahnuť na TOMTO odkaze.

Mobilná aplikácia UKF
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM