Peter Klimant Rôzne Rôzne

Monika (22) experimentovala s medvedím cesnakom: TÚTO pochúťku si doma poľahky môžete spraviť aj vy!

Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde. Táto zdravá rastlinka je dobre známa u každého profesionálneho i amatérskeho kuchára. Pripraviť sa z nej dá naozaj všeličo. Netreba sa pritom báť experimentovať. Skúsila to aj Monika z Moraviec, ktorá vymyslela takúto pochúťku...

Ilustračný obrázok k článku Monika (22) experimentovala s medvedím cesnakom: TÚTO pochúťku si doma poľahky môžete spraviť aj vy!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V týchto dňoch v našom okolí už naplno rastie naozajstný zdravý poklad z prírody – medvedí cesnak. Ako sme nedávno písali, v okolí Zlatých Moraviec sa ho najviac vyskytuje v neďalekej Novej Vsi nad Žitavou, kde je miestny park touto rastlinkou doslovne posiaty.

Z medvedieho cesnaku sa pritom dajú robiť rôzne druhy chutných jedál. Mnohí ľudia vsádzajú na osvedčené recepty. Niektorí však ale radi v kuchyni popúšťajú uzdu na svojej fantázií a neboja sa experimentovať. Experimentovať s medvedím cesnakom skúsila aj naša čitateľka Monika (22) zo Zlatých Moraviec, ktorá prišla so zaujímavým receptom na chutnú slanú pochúťku, vhodnú napríklad na rôzne párty. Napiekla paličky z medvedieho cesnaku.

"Celý rok sa teším na začiatok sezóny medvedieho cesnaku a s ním spojené rôzne chutné recepty. K tomuto konkrétnemu receptu ma viedla hlavne rýchlosť a jednoduchosť prípravy. A milo ma potešilo aj to, že celej rodine konečný výsledok veľmi chutil, " prezradila Monika (22).

Paličky z medvedieho cesnaku

  • medvedí cesnak
  • lístkové cesto, množstvo podľa počtu plechov
  • dve vajíčka, na dva plechy
  • maslo
  • kyslá smotana
  • šunka, 100 g na dva plechy
  • syr, 100 g na dva plechy
  • korenie

Postup prípravy

Lístkové cesto položíte na dosku a rozvalkáte. Rozdelíte na dve časti, obe potriete maslom a kyslou smotanou. Na jednu stranu potom poukladáte na tenko nasekaný medvedí cesnak, šunku, syr a pridáte korenie. Druhou polovicu plátu potom preložíte. Pás rozkrájate na tenké pásiky, ktoré zakrútite a uložíte na plech a potriete vajíčkom. Dáte do trúby na približne 30 minút pri 150 stupňoch.

Paličky z medvedieho cesnaku od Moniky (22)
2
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM