Peter Dóža Rôzne

Môžeme im závidieť: Namiesto vyučovania olympijské hry!

V Prešove pripravili už tretí ročník podujatia na podporu myšlienok olympizmu a rozvoj športu – Mini olympijské hry ELBA 2012. Akcia, určená pre žiakov 5. a 6.ročníkov ZŠ, sa uskutočnila v piatok v areáli škôl ELBA na Smetanovej ulici v Prešove.

V atletických disciplínach i v športových hrách súťažili mladí športovci zo ZŠ Lipovce, ZŠ Široké, ZŠ Malý Lipník, ZŠ Orlov, Súkromná ZŠ Solivarská Prešov a domáci zo SŠG ELBA Prešov.

Cieľom podujatia bolo zapojiť deti do rôznych pohybových aktivít aj bez nutnosti byť organizovaný v športovom klube a prostredníctvom nich prilákať na športoviská tiež súrodencov, rodičov a ostatnú verejnosť. Nedá sa stále sedieť nad učebnicami alebo pred monitorom.

Po veľkom športovom boji sme sa dozvedeli výsledky. Celkove zvíťazila ZŠ Orlov s počtom súťažných bodov 49, na druhom mieste domáci SŠG ELBA, tretí boli zo ZŠ Široké, štvrtá ZŠ Lipovce, piate miesto patrí SZŠ Prešov a šieste obsadila ZŠ Malý Lipník. Medaily a ceny odovzdával riaditeľ športového gymnázia a zriaďovateľ škôl ELBA Emil Blicha.

student24/Jozef Frajkor foto:student24

ELBA 2012
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM