Jaroslav Dodok Ostatné

Na SOČ-ke súťažilo 63 študentov

Okresné kolo Stredoškolskej odbornej činnosti sa konalo v posledný februárový deň v Strednej odbornej škole drevárskej v Krásne nad Kysucou. Na 34. ročníku si svoje sily zmeralo 63 študentov zo šiestich okresných škôl.

Podujatie otvoril riaditeľ školy Ján Palko. Účastníkov súťaže prišiel pozdraviť primátor najmladšieho mesta na Slovensku Jozef Grapa a ďalší hostia.

Súťažilo sa v štrnástich súťažných odboroch a to: problematika voľného času, chémia, potravinárstvo, biológia, geovedy, zdravotníctvo, pôdohospodárstvo a životné prostredie, hotelierstvo a cestovný ruch, stavebníctvo a interiérový dizajn, informatika, história, politológia, filozofia, právne vedy, tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie, ekonomika a riadenie, teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba, pedagogika, psychológia, sociológia.

Hodnotiaca komisia bola zastúpená 25 členmi, ktorí boli rozdelení podľa jednotlivých odborov.
** Na prvých miestach sa umiestnili títo žiaci: **

Gymnázium J. M. Hurbana Čadca J. Kočišek: Mapovanie a ochrana motýľov s dennou aktivitou na Kysuciach, M. Odrobiňáková: Rómovia – najdynamickejšia menšina na Slovensku, M. Šupolová: Kysuce v období II. svetovej vojny.

SOŠ obchodu a služieb Čadca D. Hazuková – M. Plešivková: Soľ a zdravie, V. Janíková: Klimatické zmeny a ich dopad na ľudskú civilizáciu, A. Tomek: Someliérstvo, A. Hološ – T. Kyjanica: Drevodomy, M. Krupíková a kol.: Turecko a jeho vstup do EÚ, N. Kalmová – J. Krížková: Fenomén gýča v súčasnej kultúre.

Obchodná akadémia D. M. Janotu Čadca M. Kullová: Angličtina na mieru.

SOŠ technická Čadca P. Mesároš – J. Buchtík: Automatická prevodovka.

SOŠ drevárska Krásno nad Kysucou M. Poliaková: Skauting ako voľnočasová aktivita, S. Krenželáková: Monitoring acidity zrážkových vôd na území Kysúc, T. Pitek: Využitie Turbo CAD pri konštrukcii nábytku.

Zo Strednej odbornej školy drevárskej Krásno nad Kysucou postupujú do krajského kola deviati žiaci, z toho traja sa umiestnili na prvých miestach. Prierezové témy súťažných prác boli: Turbo CAD, skauting, dobrovoľníctvo, monitoring acidity, invázne rastliny, voda v ovocí a zelenine, interiérová tvorba, drevené hračky, protipovodňové opatrenia, oddychová zóna, využitie plastových materiálov.

Účastníci, ktorí skončili na prvých, druhých a tretích miestach, boli odmenení diplomami a medailami. Všetci súťažiaci dostali účastnícke listy. Dvadsaťšesť žiakov postupuje do krajského kola SOČ, ktorá bude V Martine.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM