Jaroslav Dodok Rôzne

Novinka, ktorú ocení každý študent: Na prednášky len tak ľahko nezabudnete

Zapamätať si siahodlhé prednášky profesorov nie je tak ľahké, ako to na prvé počutie znie. Kríza prichádza v momente, keď sa študent objaví na skúške a jediné na čo si spomenie, je okno. Povedzme si pravdu - robiť si poznámky z prednášok nie je to pravé orechové. Tak ako si s tým poradiť?

Ilustračný obrázok k článku Novinka, ktorú ocení každý študent: Na prednášky len tak ľahko nezabudnete
Zdroj: Dnes24.sk

Riešením pre nejedného študenta môže byť rozhodnutie nahrávať si prednášky pedagógov. V každom chytrom mobile nájdeme bez problémov možnosť nahrávať si zvuk. Má to však niekoľko háčikov. Ak sedíte vo veľkej miestnosti, kvalita záznamu nebude veľmi veľká a niektoré slová môžete pri počúvaní prednášky akurát tak hádať.

Na mobile sa počas prednášky dobre hrávajú hry či scrolluje facebook, čo komplikuje nahrávanie zvuku. O vybitej batérii sa baviť ani nemusíme. A práve preto sme dva mesiace testovali namiesto mobilov nahrávanie zvuku prostredníctvom diktafónov. Našim redaktorom sme do rúk odovzdali technologické novinky od spoločnosti Philips, Voice Tracer 2500 a 6000.

Počas tohto obdobia sme na diktafóny nahrávali nielen prednášky, konferencie, ale aj rozhovory a stretnutia. Následne sme zvuk prehrávali v počítači, na slúchadlách a využívali ho ako pomôcku pri tvorbe nášho spravodajstva? Ako hodnotíme tieto dva mesiace?

Využívať diktafón je oveľa praktickejšie ako používať mobil. Nestane sa, že by sa nahrávanie zvuku prerušilo kvôli prichádzajúcemu hovoru. Nahrávka je oveľa kvalitnejšia, pretože batéria na diktafónoch Philips vydrží aj 50 hodín. Zariadenia sa ľahko ovládajú, pochváliť musíme aj dizajn.

Pre záznam zvuku z väčšej diaľky nám výborne poslúžila inovatívna technológia nahrávania s funkciou AutoZoom+ (automatické zaostrenie) diktafónu DVT6000, ktoré sa presne zameria na hlas rečníka.

Preto si technologické novinky v redakcii Student24.sk pochvaľujeme a model Philips Voice Tracer 2500 a 6000 zároveň odporúčame všetkým študentom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM