Nicole Regecová Životný štýl

Nový videoklip mladého zvolenského rapera. Dráždivými zábermi upozorňuje na povrchnosť ľudí

Raper Marks vydal už tretí videoklip z nového albumu. A aj keď to tak nemusí vyzerať, v pesničke je zakomponovaný dôležitý odkaz pre mladú generáciu. Prečo sa bál, že sa s ním po odvysielaní klipu rozíde frajerka?

Ilustračný obrázok k článku Nový videoklip mladého zvolenského rapera. Dráždivými zábermi upozorňuje na povrchnosť ľudí
Foto: Marko Parničan

Od posledného klipu Zvolenského umelca uplynuli už tri týždne. Začiatkom mája ste mohli vidieť ďalšiu premiéru songu, s názvom Nádherná. Sám raper, vlastným menom Marko Parničan, uznáva, že na prvý pohľad to v pesničke môže vyzerať naozaj všelijako. Ženy, tanec a inkriminované scény. Paradoxne, hlavnou myšlienkou je však kritika dnešnej povrchnej doby.

V klipe vystupujú dva zaľúbené páry, ktoré sa navzájom podvádzajú. Popritom si dokonca píšu milostné esemesky o tom, ako sa majú radi. Príbeh je inšpirovaný podľa skutočných udalostí. „Rozhodol som sa môj názor vykresliť práve týmto spôsobom…“ konštatuje Marks.

Raper je presvedčený, že láska sa dnes mylne zamieňa s vášňou a stráca presne to, čo by mala mať, a to čistotu, pravdu a úprimnosť. Kritizuje aj častý fenomén – súdiť na základe výzoru. Ľuďom stačí, ak človek oplýva fyzickou krásou, pričom môže byť vnútorne úplne prázdny či chladný. Dokonca aj samotný význam pojmu krása či nádhera, mu príde v tejto dobe pokrivený.

„Myslím, a nie len mne sa zdá, že ľudia často upriamujú svoju pozornosť prevažne na vonkajšiu stránku človeka. Často krát sú ňou doslova posadnutí, vďaka čomu, podľa môjho názoru, dochádza veľa krát ku nevere. Tá je stále väčším problémom dnešnej spoločnosti.“ ozrejmuje ideu Nádhernej osemnásťročný Mar­ko.

Parničan má už nejaký čas frajerku, no túto pesničku napísal ešte v časoch, keď bol slobodný. Po zhliadnutí klipu divákovi musí byť jasné, že jeho priateľke sa na tieto počiny asi nepozerá ľahko. Keďže song ovplyvňuje koncept celého pripravovaného albumu Kontrast, Marko ho nemohol vynechať. Polovičku vraj na to chystal až pol roka: „Myslím, že sme to celé zahrali dosť kvalitne a dôveryhodne. Verím, že aj ona chápe, že to bolo iba zinscenované. Takže snáď kvôli tomu nedostanem kopačky…,“ smeje sa.

Pozrite si Marksov najnovší videoklip Nádherná v našej galérií

Čítajte tiež:

Klobúk dole pred zvolenskými ôsmakmi. Krásna pomoc chorému Adamkovi!

FOTO: Zvolenčania si užili poriadne retro. Prehliadka veteránov priamo na námestí!

Najnovší Marksov song "Nádherná"
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM