Jaroslav Dodok Rôzne

Obrazom: Fiktívni teroristi obsadili školu v Kolárove

a zásahu sa zúčastnilo približne sto príslušníkov policajného zboru, Útvaru osobitného určenia LYNX Commando. Asistovali aj jednotky z Maďarska, Slovinska, Rumunska a tiež vojaci zo Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku Obrazom: Fiktívni teroristi obsadili školu v Kolárove
Foto: Jaroslav Dodok

Pripravenosť Slovenska na zvládnutie útoku teroristov v stredu preverilo cvičenie, na ktorom sa podieľali zásahové jednotky troch ďalších štátov. Podľa vopred pripraveného scenára teroristi obsadili strednú odbornú školu v Kolárove v okrese Komárno a žiadali splnenie požiadaviek. Ako rukojemníkov držali 335 študentov a pedagógov.

Námetom scenára bol teroristický útok na školu v ruskom meste Beslan z roku 2004.

Najväčšie cvičenie európskych protiteroristických jednotiek s názvom Atlas Common Challenge 2013 dopadlo podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka veľmi dobre. „Sme pripravení reagovať na takéto ohrozenia,“ skonštatoval.

Slovensko by podľa neho vedelo z pohľadu bezpečnosti zabezpečiť aj olympiádu. Pripomenul, že naša krajina už bez problémov zorganizovala napríklad summit Bush – Putin alebo summit NATO. „Vždy bola slovenská organizácia vyznamenaná ako jedna z najlepších,“ povedal.

Cvičenie sa začalo pred 12:00 a trvalo do 15:00. Niekoľkým študentom prišlo zle, zo školy ich museli vyviesť. „Nebol to príjemný pocit. Museli sme mať hlavu stále dole, to bolo najhoršie, popri tom sme počúvali výkriky na nás, dosť drsné,“ povedal pedagóg László Nagy.

Obrazom: Fiktívni teroristi obsadili školu v Kolárove
6
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM