Jaroslav Dodok Šport

Odborníci o žilinskom rýchliku: Sagan si udrží zelený dres do konca Tour de France!

Slovenský cyklista jazdiaci na Tour de France vo farbách tímu Cannondale, Peter Sagan, si už podľa odborníkov udrží zelený dres pre jazdca s najvyšším počtom bodov až do konca slávnej Tour.

Ilustračný obrázok k článku Odborníci o žilinskom rýchliku: Sagan si udrží zelený dres do konca Tour de France!
Zdroj: TASR

Náskok 99 bodov, ktorý Sagan má pred svojim najväčším rivalom Cavendishom, jazdiacim za Omega Pharma-Quik Step, sa už zdá byť nedostihnuteľný. Všetko hovorí v prospech Sagana: profily následujúcich etáp, Saganová forma, štatistiky. Pokiaľ sa nevyskytnú žiadne nepredvídateľné okolnosti, tak by mal Peter obhájiť zelený dres a opäť raz zviditeľniť našu krajinu.

Napriek tomu, že Sagan vyhral na minuloročnej Tour až 3 etapy a na tohtoročnej zatiaľ len jednu, má pred svojim najväčším rivalom výrazná 99 bodový náskok. Minulý rok mal náš cyklista na svojho najväčšieho konkurenta len 65 po 16 etape, vtedy ním bol Nemec Greipel. V Saganov prospech hovorí aj fakt, že po včerajšej časovke sa jeho odstup od konkurentov nezmení, v Peťov prospech hovorí aj profil etáp, žiadny z jeho konkurentov nemá šancu bodovať v každej z nich.

Pred nimi sú totiž tri horské etapy, jedna časovka, jedna rovinatá a jedna kopcovitá. Peťovi držíme palce, aby si zelený dres udržal a opäť sa raz zapísal do histórie najslávnejších cyklistických pretekov na svete. Tým by znovu ukázal, že aj na našom malom Slovensku vyrastajú športovci schopní vzdorovať aj tým najväčším športovým veľmociam.

student24/Peter Habšuda

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM