Jaroslav Dodok Šport

Petržalčania sa dočkali: Bratislava má nový hokejový štadión

Už bolo na čase! Prvotné plány predstaviť štadión verejnosti v lete 2012 zlyhali a tak sme si na slávnostné otvorenie museli počkať až na prvý februárový deň. Čakať sa vyplatilo, pretože hokejový štadión prišiel otvoriť sám prezident, ktorý je zanieteným fanúšikom tohto namáhavého športu.

Ilustračný obrázok k článku Petržalčania sa dočkali: Bratislava má nový hokejový štadión
Foto: Jaroslav Dodok

Klzisko poslúži verejnosti aj mladým hokejovým talentom

„Vítam každú aktivitu, ktorá deti vytiahne na športoviská. Chceme podporiť aj tento projekt. Som rád, že Petržalka bude mať krytú ľadovú plochu, kde sa bude môcť korčuľovať verejnosť. Teší ma, že sa tu rodí nový športový klub, ktorý myslí nielen na chlapcov ale aj na dievčatá“, povedal starosta mestskej časti Petržalka, Vladimír Bajan. A týmto trafil klinec po hlavičke, pretože klub sa bude zameriavať hlavne na deti. Ako na chlapcov, tak i na dievčatá.

O niekoľko rokov dúfajú, že sa bude dať vybudovať juniorský aj seniorský tím. Uvítali by aj záujem dievčat a chceli by vytvoriť aj ženský hokejový tím, ktorý je jedným z ich počiatočných priorít.

Bratislavčania sa tešia aj na wellness

Halu s rozlohou 2400 m2 postavil súkromný investor za 4 milióny eur. V hale zatiaľ chýba tribúna pre divákov, ktorú plánujú dobudovať. Pribudnúť by malo aj fitnescentrum, wellness či kaviareň.

Zaujímavosťou je rovnaký systém chladenia ako majú iba 3 hokejové štadióny na svete. Vďaka zložitej konštrukcii a netypickej strechy nebudú musieť plochu až tri roky rozmrazovať.

Zľavu na verejné korčuľovanie vo výške 10 percent môžu na štadióne využiť držitelia Bratislavskej mestskej karty, obyvatelia Petržalky si môžu zakorčuľovať až s 15-percentnou zľavou. Pokiaľ teda máte chuť a čas, určite sa choďte pozrieť na ulicu M. C. Sklodowskej v Ovsišti, kde si môžete zakorčuľovať či priviesť mladých nádejných hokejistov.

student24/Lucia Kuglerová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM