Jaroslav Dodok Ostatné

Podujatie Techdays Slovakia je určené nielen študentom

Program Techdays bude tvoriť viac ako tridsať prednášok najväčších špecialistov, ukážky a vysvetlenie funkcií a technologických konceptov. Odbornú stránku podujatia doplnia rôzne súťaže.

Spoločnosť Microsoft Slovakia v spolupráci s Technickou univerzitou Košice a IT Valley Košice pripravila pre verejnosť v piatich mestách na Slovensku sériu podujatí Techdays Slovakia. Bezplatné celodenné podujatie sa uskutoční v priestoroch Univerzitnej knižnice Technickej univerzity v Košiciach 29. marca.

[blockquote]Cieľom podujatia je priblížiť aktuálne trendy v informačných technológiách (IT) nielen profesionálom, vývojárom a webovým dizajnérom, ale aj študentom, učiteľom a začínajúcim podnikateľom. [/blockquote]

Okrem iného budú mať príležitosť dozvedieť sa viac o najnovších témach v IT či platformách, napríklad o najnovšej verzii Windows 8, Windows Phone, METRO, Windows Server 8, System Center 2012, Windows Azure SQL Server 2012, ale aj o množstve ďalších zariadení a technológií v stánkoch hlavných partnerov.

**Súťaže, ale aj prednášky **

Program Techdays bude tvoriť viac ako tridsať prednášok špecialistov, ukážky a vysvetlenie funkcií a technologických konceptov. Súčasťou podujatia budú aj popoludňajšie technologické kempy s odborným obsahom. Na nich bude možné už priamo inštalovať, skúšať, diskutovať, simulovať reálne scenáre a počas štyroch hodín získať množstvo informácii a skúseností. Odbornú stránku podujatia doplnia rôzne súťaže, Xbox 360 zóna, chillout zóna a zóna s priestorom pre otázky pre odborníkov Ask the Experts.

„Myšlienka podujatia na Slovensku vznikla pred dvoma rokmi, keď sa Techdays prvý raz uskutočnil na Technickej univerzite v Košiciach. Stretol sa s veľkým úspechom. Preto sme sa tento rok rozhodli rozšíriť ho aj do ostatných slovenských miest a sprístupniť tak odborné informácie o najnovších technológiách IT fanúšikom po celom Slovensku. Veríme, že Techdays Slovakia ľudí zaujme a stane sa jedným z najväčších stretnutí IT komunity na Slovensku,”**** povedal o podujatí generálny riaditeľ Microsoft Slovakia Peter Čerešník.

Úspešný pilotný projekt so spoločnosťou Microsoft pripomenul aj rektor Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) Anton Čižmár.// „So spoločnosťou Microsoft sme na podobnom podujatí v menšom rozsahu spolupracovali aj v minulosti, pričom zaznamenalo pozitívny ohlas u stoviek študentov. Tento rok predstavujú Techdays nielen študentskú akciu, ale prinášajú prepojenie univerzity, praxe a celej IT komunity v regióne východného Slovenska. Cieľom Technickej univerzity v Košiciach je byť centrum IT komunity a miestom, ktoré všetkým IT nadšencom umožní prístup k poznatkom o najnovších technológiách,”// dodal Čižmár.

„V regióne východného Slovenska pôsobí množstvo IT firiem, ktoré využívajú produkty spoločnosti Microsoft. Naše združenie ako IT klaster očakáva, že technologický deň bude mať multiplikatívny efekt, prinesie zvýšenie vedomostného potenciálu IT odborníkov a prispeje k rozšíreniu poznatkov o trendoch v IT, ktoré používame každý deň,“ dodal riaditeľ združenia Košice IT Valley Peter Sinčák.

Zdroj: SITA Foto: techdays.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM