Kornel Kubík Univerzity

Pozitívna správa pre vysokoškolákov v Ružomberku: Univerzitný internát čaká veľká rekonštrukcia

Ružomberská Katolícka univerzita (KU) sa v nasledujúcich mesiacoch pustí do rozsiahlej rekonštrukcie jedného zo svojich internátov a budovania digitalizačného pracoviska. Na tieto projekty získala takmer 2,5 milióna eur z eurofondov prostredníctvom ministerstva školstva.

Ilustračný obrázok k článku Pozitívna správa pre vysokoškolákov v Ružomberku: Univerzitný internát čaká veľká rekonštrukcia
Zdroj: Dnes24.sk

„Rozvoj nekončí výstavbou novej univerzitnej knižnice. Realizujeme ďalšie ambiciózne projekty na skvalitnenie vedecko-vzdelávacieho procesu a posilnenie materiálno-technického zabezpečenia. Verím, že je to signál pre študentov a pedagógov, že kráčame správnym smerom,“ uviedol rektor KU Tadeusz Zasepa.

Výsledkom dlho očakávanej rekonštrukcie internátu na Hrabovskej ceste budú tri desiatky nových izieb, šesť spoločenských priestorov, päť kuchyniek, štyri práčovne. „Zámerom nie je len takmer zdvojnásobenie kapacity, ale predovšetkým výrazné zlepšenie poskytovaných služieb našim študentom,“ pokračoval rektor.

Moderné digitalizačné pracovisko európskeho štandardu má umožniť jednoduchý prístup širokej verejnosti k digitalizovaným materiálom. Hlavné súčasti bude tvoriť skenovanie rôznych dokumentov, ich kategorizácia a katalogizácia, archivácia spracovaného digitálneho obsahu a napokon jeho ľahko dostupná publikácia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM