Kornel Kubík Rôzne

Poznáme najpopulárnejšiu učiteľku na Slovensku: Matematikárke bolo jej povolanie akoby súdené

Titul najpopulárnejšieho učiteľa Zlatý Amos 2014 získala učiteľka matematiky zo Strednej odbornej školy na Ostrovského ulici v Košiciach Katarína Sedmáková. Titul získala v napínavom finálne, do ktorého postúpila najlepšia osmička zo 77 prihlásených učiteľov z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme najpopulárnejšiu učiteľku na Slovensku: Matematikárke bolo jej povolanie akoby súdené
Zdroj: TASR

Riaditeľka ankety Renáta Vadásyová informovala, že v tomto ôsmom ročníku sa do ankety zapojilo 3653 žiakov. „Hlavnou myšlienkou tejto súťaže je podporiť učiteľov a popularizovať ich povolanie,“ povedala. Pripomenula, že učiteľov do súboja prihlasujú ich žiaci a to tak, že napíšu o svojom pedagógovi príbeh. „Tie bývajú veľmi emotívne, vtipné a krásne. Vidno, že žiaci majú naozaj radi svojich učiteľov,“ dodala Vadásyová.

Dojatá víťazka ankety sa pred novinármi vyznala z toho, že prežíva úžasné chvíle. „Je to nádherné keď vidíte, ako sa tie deti tešia a ako to prežívajú,“ povedala Sedmáková a dodala, že ju tento pocit napĺňa energiou a veľmi sa teší na ďalšiu prácu so svojimi žiakmi.

„Učiteľstvo je mi ako keby súdené. Narodila som sa na Deň učiteľov,“ dodala s úsmevom. Zároveň však poznamenala, že učiteľské povolanie by malo opäť získať hodnotu, akú by si zaslúžilo. „Pre to, aby ľudia ostali pri tomto povolaní je potrebné nadšenie. Musia túto prácu milovať. bez toho sa to robiť nedá,“ vyhlásila Sedmáková.

Vyjadrila tiež želanie, aby tí, ktorí majú moc rozhodnúť, sa viac pýtali tých, ktorí túto prácu robia. „Najlepšie im poradia ľudia z praxe. V prvom rade treba dobrých učiteľov ohodnotiť. Zaslúžia si adekvátnu odmenu. Robia síce prácu krásnu, ale ak ju chcú robiť kvalitne, tak aj veľmi ťažkú,“ uzavrela čerstvá nositeľka titulu Zlatý Amos.

Poznáme najpopulárnejšiu učiteľku na Slovensku
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM