Jaroslav Dodok Životný štýl

Poznáme trendy jari a leta 2013: Fashion Week v Miláne

Slnko, more a láska. Návrhárske duo Domenico Dolce a Stefano Gabbana prenieslo všetkých aspoň na okamih z Milána na slnkom zaliatu Sicíliu.

Bábky sicílskych pouličných divadiel, maurské vázy a dekorácie z kolies na tradičných vozoch šikovne skombinovali s pruhmi, najhorúcejším trendom na jar a leto 2013.

**Oblečenie bolo akoby dekonštruované, použité látky a materiály pripomínali vrecovinu a prútené stoličky, pruhované vzory zase plážové slnečníky a lehátka. Výraznú úlohu v tejto skvostnej synergii glamúru a umenia hrali aj doplnky a šperky. **

Tak strhujúce farby, aké si zvolilo** Gucci** na nadchádzajúcu sezónu, sa len tak často nevidia. Nechať sa podnietiť historickými fotografiami Richarda Avedona a Giana Paola Barbieriho zo 70. rokov v preklade znamená aj mólo plné zvonových nohavíc a rukávov, opaskami prepásaných tuník, dlhých šiat po zem s odhaleným chrbtom, no a samozrejme kopu volánov.

Veronica Etro taktiež siahla po kvetinách, no nie tak, ako by sa dalo čakať. Výrazné, flamencom inšpirované motívy, pútali pozornosť až magickým spôsobom. S digitálnou verziou malieb, ktoré Veronica obdivovala počas svojej návštevy múzea Reina Sofia v Madride súvisela i snaha vytvoriť modely, ktoré by zo seba vyžarovali určitú nadýchanosť a čistotu línií komplimentujúcich strihy a siluety.

Jeden z obrovských trendov na milánskych mólach bola Ázia a moderná gejša. Kimoná, hodváb, satén, nadýchané rukávy, sklady v štýle origami, motívy kvetov a drakov sa okrem Etra objavili v početnom množstve aj u Emilia Pucciho, Prady a Missoni.

Naďalej pokračuje trend výrazných vzorov (Marni, Gucci, Fendi, Missoni, Dolce & Gabbana), priehľadných materiálov (Bottega Veneta, Roberto Cavalli, Emilio Pucci) a delikátneho zapracovania čipky (Emilio Pucci, Roberto Cavalli, Versace a Bottega Veneta).

I keď kolekcia nebola ničím revolučná, Georgio Armani už tradične nesklamal. Žena v jeho réžii bude nosiť nohavice. Na výber má pyžamové, plantavé, vzorované, lesklé, matné, krátke, dlhé, pod šatami, na deň či na večer, jednoducho na každú príležitosť.

student24/webnoviny foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM