Jaroslav Dodok Životný štýl

Pravda o slovenských internátoch: Šváby, žúrky a ...

K študentskému životu bezpochyby patrí učenie, ale aj miesto, kde to počas študovania žije. Sú to internáty. Ponocovanie a učenie sa, rôzne zábavy študentov, ale aj reklamácie, či hlásenia porúch zariadení, aj to je dnešný internát na Slovensku.

Stresy idú bokom[/size][/co­lor]

Pokojné vstávanie v meste, blízko školy, ktorú študent navštevuje, ale aj množstvo kamarátov, ktorí sú ubytovaní v tom istom internáte určite patria medzi výhody. Spoločnosť ľudí, nezabudnuteľné večierky, ranné kávičky, večerné ohovárania pri pivku na izbe tiež nie sú na zahodenie. Večerné párty, rôzne súťaže a stávky neodmysliteľne patria k životu na internáte.

Čo na internáte nesmie chýbať?[/size][/co­lor]

Avšak poďme od ohovárania a nočných večierkov bokom. Mnoho študentov zaujíma pred prvou návštevou internátu, čo si zo sebou zobrať. Samozrejmosťou sú okrem oblečenia aj paplóny, obliečky, hygienické veci. Ďalej sa zíde chladnička, či mikrovlnka, ale napríklad taká panvica tiež nie je na zahodenie .

[blockquote]Veľa študentov si zo sebou berie notebooky, drahé mobilné telefóny, či inú elektroniku, na ktorú nedávajú pozor. Preto niektorí o ňu ľahko prídu, keďže aj na internátoch sa kradne. Zamykanie dverí aj okien musí byť samozrejmosťou, ak študent nechce, aby mu z izby niečo zmizlo. Predísť krádežiam sa dá jednoduchým heslom, ktorým sa treba riadiť a znie: menej je niekedy viac. [/blockquote]

Nechcená návšteva a dievčatá[/size][/co­lor]

,,Stáva sa, že študent zostane prekvapený, keď zistí, že má vo svojej izbe nevítaných kamarátov. Na niekoľkých intrákoch ubytovaní už zistili, že ich posteľ obýva nejedna ploštica, ich steny a podlahu strašia švábi a rohy stien ničí pleseň," priblížil Peter (23) z Košíc.

Takisto musíte rátať aj s tým, že na Slovensku sa luxusu na izbách nedočkáte. Ak dostane izbu s oknom, cez ktoré nefučí a s balkónom, pod ktorým máte istotu, že keď naň vkročíte, tak sa neprepadnete, môžete hrdo povedať, že máte „luxusnú“ izbu, teda aspoň na slovenský pomer.

Potešia aj maličkosti[/si­ze][/color]

//,,Slovenské intráky majú všelijaké povesti, ktoré sú určite pravdivé, avšak nájdu sa aj také ubytovne, kde sme spokojní. Na našom internáte máme nové postele, všade je prístup na wifi a dokonca nás v kúpeľni čakal uterák," //prezradila Michaela (22) z Trnavy.

Študent má mať aj potrebné šťastie, aby mu boli pridelený jemu vhodný spolubývajúci. Pretože bývať s niekým, koho nemáte radi je iné ako bývať s takým spolubývajúcim, ktorý je zároveň váš najlepší priateľ. Zapôsobiť musí študent aj na personál . Vytvorenie si dobrých vzťahov na novom mieste je základ.

Poškodiť vybavenie nie je sranda [/size][/color]

Obrovský pozor si treba dať pri páchaní alebo nahlasovaní porúch na izbách. Ak si študent na začiatku pobytu do detailu nepreskúma každú poruchu v izbe, môže na to veľmi ľahko doplatiť. Ak si neohlásenú chybu v izbe všimne personál, je zle, pretože za ňu cvaká. Takto mnoho obyvateľov intráku prišlo o značnú sumu peňazí.

**O veľký balík príde študent alebo skôr jeho rodičia, keď vyplatia ubytovanie. Na Slovensku sa minimálna platba pohybuje okolo 50 €. Samozrejme, sú aj internáty, kde treba zaplatiť oveľa väčšiu sumu. **

student24/Jakub Mitter foto: tasr/archív student24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM