Jaroslav Dodok Šport

Predstavme si Corgoňligistov: Nazreli sme do kabíny vicemajstra zo Senice

Dnes budeme pokračovať v predstavovaní Corgoňligistov a nazrieme do kabíny FK Senica, u vlanajšieho vicemajstra bolo v kabíne počas leta rušno, tak sa pozrime na zmeny v Senici

Ilustračný obrázok k článku Predstavme si Corgoňligistov: Nazreli  sme do kabíny vicemajstra zo Senice
Foto: Jaroslav Dodok

Zmena trénera, zmena štýlu hry

Prvou veľkou zmenou v Senici bol príchod nového trénera. Najbližší rok povedie Senicu Eduard Pagáč, ktorý prišiel do A tímu Senice z mládežníckych štruktúr klubu. S novým trénerom prišiel aj nový štýl hry, zmena trénera bol len začiatok mnohých zmien v Senici. ,,Čo sa týka zmien, odišlo 10 hráčov a prišlo 11. Z toho štyria dorastenci a šesť futbalistov zvonku. Výsledky v príprave neboli pre mňa až také dôležité. Zamerali sme sa trochu na iný štýl futbalu. So samotným herným prejavom som však spokojný,“ hovorí Pagáč.

Zmeny v kádri

V Senici bolo cez letné prestupové obdobie viac jak dosť tým opustili 10 hráči naopak do Senice prišlo 11 posíl s toho 4 odchovanci z dorastu. Zmluvy skončili viacerým hráčom: Ján Gajdošík, Martin Ďurica, Patrik Mráz, Matej Krajčík, Pavol Masaryk, Stef Wijlaars . Hosťovanie v Senici sa skončilo Blackburnovi, Babicovi aj Švengerovi.

Na hosťovanie odišli: Peter Štepanovský. A tak bolo jasné , že Seničania budú potrebovať posilniť lebo prišli o základne jadro svojho tímu a v súčasnom stave by neboli konkurencie schopný a tak sa aj stalo postupne prišli: Čermák, Opiela. Hosťovať budú v Senici následujúci rok títo hráči: Zeman, Jakubov, Ramiro, Da Silva. A z hosťovania sa vrátil brankár: Malec.

Rekonštrukcia štadióna

Začiatkom októbra by chceli v Senici začať s rekonštrukciou štadióna , konkrétne s rekonštrukciou C tribúny, ktorá by mala stáť 1,5mil.eur. Celková rekonštrukcia výjde klub približne 6mil eur. ,,Čo sa týka infraštruktúry, začiatkom októbra by sme chceli vstúpiť do 2.fázy rekonštrukcie štadióna. Presnejšie, zrekonštruovať by sa mala tribúna C, oproti hlavnej. Do začiatku jarnej časti Corgoň ligy by mala tribúna stáť."

Táto etapa modernizácie je zhruba vyčíslená na 1,5 milióna eur. Ak sa bavíme o celkovej modernizácii hlavného štadiónu, čiastka sa pohybuje niekde na úrovni 5,5 – 6 miliónov eur. ,,V tejto súvislosti ma trocha mrzí plánované prerozdelenie štátnych dotácií. V piatok je zasadanie výkonného výboru. Otvorene poviem, že chcem sa na to pýtať. Nie sú mi celkom jasné niektoré rovnice, na základe ktorých sa dotácie prerozdeľujú,“ rozhovoril sa prezident klubu

Veľké gesto majiteľa

Veľmi krásne a v dnešnej dobe nevídane gesto spravil majiteľ klubu voči fanúšikom, rozhodol sa pre 32 fanúšikov uhradiť výjazd do Podgorice na 2 predkolo EL. Bodaj by takéto gesto robili aj majitelia iných klubov nie len v Senici.

Príchody:pres­tupy: Pavel Čermák, Lukáš Opiela hosťovanie: Martin Zeman, Alexander Jakubov, Hiago de Oliveira Ramiro, Cristovam Roberto Ribeiro Da Silva

prišli z dorastu: Peter Šenk, Tomáš Komara, Tomáš Kapusta, Denis Ventúra

návrat z hosťovania: Malec Ján

Odchody, koniec zmluvy: Ján Gajdošík, Martin Ďurica, Patrik Mráz, Matej Krajčík, Pavol Masaryk, Stef Wijlaars

koniec hosťovania: Rolando Blackburn, Martin Babic, Milan Švenger

odišli na hosťovanie: Peter Štepanovský, Miroslav Sedlák, Ivan Hladík, Petr Hošek, Michal Vilkovský,Tomáš Vrťo

Očakávane umiestenie v lige podľa nás: 3.miesto

Zdroj: www.fksenica.eu

student24/Peter Habšuda

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM