Jaroslav Dodok Šport

Predstavujeme si Corgoňligistov: Nazreli sme do klubu Slovan Bratislava

Už dnes začína nový ročník najvyššej futbalovej súťaže. A tak je najvyšší čas pozrieť sa, čo nové v Corgoňligových kluboch. Ako prvý si predstavíme Bratislavský Slovan, minuloročných víťazov ligy i Slovenského pohára.

Ilustračný obrázok k článku Predstavujeme si Corgoňligistov: Nazreli sme do klubu Slovan Bratislava
Foto: Jaroslav Dodok

Vysoké ambície Slovanistov

Bratislavský Slovan vyhral v minulom ročníku naozaj všetko čo sa dalo. A tak je najväčším favoritom na zisk ligového titulu i Slovenského pohára aj tohto roku. Slovenská ligová scéna však nebude prioritou Bratislavského klubu . Samuel Slovák , tréner belasých sa na tlačovej konferencií vyjadril: „našou prioritou je úspech v lige majstrov“.

Belasým sa v lete podarilo skonsolidovať a udržať káder pokope odišiel iba nechcený Lukšík a reprezentant Pauschek, na Lukášovom poste má však Slovan adekvátnú náhradu v podobe rýchlonohého Bagayoka a Erika Čikoša.

Nové prírastky v tíme

Naopak na post ľavého obrancu prišiel najlepší ľavý obranca Srbskej ligy Miloš Josimov. Na tomto poste mali belasý najväčší problém. Po získaní kvalitného ľavého obrancu vládla v tábore belasých spokojnosť. Slovanistov posilnil aj talentovaný stredopoliar Jakúbek a útok vystužil čech Pavel Fořt, ktorý v minulosti odmietol lákavú ponuku a povedal: ,,Nechcem hrať v Slovane." No po dvoch rokoch názor zmenil a posilnil Slovan. Bude však zaujímavé sledovať ako ho prijmú fanúšikovia belasých.

Do Slovanu sa po polročnom hosťovaní v Zlatých Moravciach vrátil aj nádejný útočník Meszároš, ktorý sa po príchode prezentoval peknou hrou v každom zápase v ktorom nastúpil. Okrem prestupov a pohybov v kádri nastala v Bratislavskom klube ešte jedna dôležitá udalosť po 4 rokoch chátrania sa konečne pohli veci dopredu v otázke výstavby domovského stánku belasých na Tehelnom Poli.

Dobrá správa pre fanúšikov

V stredu sa na Tehelnom Poli začali búracie práce ktoré by mali trvať približne 4 mesiace po ktorých by sa mal začať stavať nový futbalový stánok s kapacitou 20 500 miest na sedenie. Táto správa potešila asi každého fanúšika belasých potešila a vrátila nádej ktorú mnohí počas 4 rokov nesplnených sľubov strácali. Nové Tehelné Pole by malo stať 72mil. s toho 27,2 by mal hradiť štát zvyšok doplatí majiteľ Slovana Kmotrík.

Ciele klubu: Obhájiť titul a víťazstvo v Slovenskom pohári,úspech v Lige majstrov Príchody: Josimov, Jakúbek, Fořt, Meszaroš (návrat z hostovania) Odchody: Pauschek, Lukšík, Sabo (hosťovanie)

Náš nový športový seriál má „na svedomí“ Peter Habšuda, ktorý bude postupne predstavovať všetky tímy najvyššej futbalovej súťaže.

student24/Peter Habšuda

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM