Jaroslav Dodok Šport

Prekvapenie na OH 2012: Zákerný pád súčasťou plánu?

Londýnska olympiáda má za sebou svoj prvý týždeň, pred sebou však jeden až 8-dňový diel, ktorý vyvrcholí záverečným ceremoniálom v nedeľu večer. Do začiatku tejto udalosti však ešte ostáva dosť času a zaujímavé príbehy nemajú na XXX. letných olympij

Cyklistika opäť stredobodom pozornosti[/si­ze][/color]

Šport, ktorý sa po tohtoročnej Tour de France na Slovensku veľmi rozmohol vďaka Petrovi Saganovi. Tomu sa síce na londýnskej olympiáde neporadilo splniť stanovený cieľ, ale cyklistika beztak priniesla niekoľko prekvapení a zaujímavostí.

Britskí klamári? [/size][/color]

Musíme však spresniť a dať na vedomie, že na rozdiel od cestnej cyklistiky máme na mysli tú dráhovú. Po pretekoch tímových mužstiev a britskom víťazstve zlata sa totiž podľa niektorých schyľovalo k podvodu. Štart finále musel byť po páde jedného z britských pretekárov opakovaný. Na tom by nebolo nič zlé, ak by sa po zisku zlatých medailí cyklista Philip Hindes, kvôli ktorého pádu sa štart musel opakovať, nevyjadril takto: „Spadol som, aby sa štart opakoval. Všetko bolo súčasťou plánu,“ povedal pre médiá Hindes.

Neovládať svetový jazyk môže byť škodu[/size][/co­lor]

19-ročný dráhový cyklista je nemeckým rodákom a ukázalo sa, že napokon by mohol byť problém v komunikácii a médiá si jeho angličtinu zle vysvetlili. Podľa faktov sa ju totiž „nový Brit“ začal učiť až v roku 2010.** Išlo o vyjadrenie tesne po pretekoch, na tlačovej konferencii už Hindes svoj predchádzajúci výrok správnou formou poprel. **

Hindes spadol kvôli problémom s kolesom vo štvrtom kole, Briti si preto nárokovali opakovaný štart, na ktorý mali právo. Philip zajazdil v druhom štarte skvelú jazdu, z ktorej následne ťažili aj jeho dvaja kolegovia z tímu. Výsledok bol nakoniec uznaný do platnosti a nemenil sa.

student24/Tomáš Kyselica foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM