Jaroslav Dodok Univerzity

Žilinčania z TOP 20 svetových univerzít: Ukážu svoje zážitky a prezradia ako na štúdium v zahraničí

O tom, že Oxford nie je len pre géniov a štúdium v zahraničí nemusí byť len o peniazoch, porozprávajú absolventi žilinských stredných škôl. Odišli do Anglicka, aby presvedčili seba aj ostatných, že sa oplatí na sebe pracovať. Teraz sa o svoje skúsenosti podelia opäť v Žiline...

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania z TOP 20 svetových univerzít: Ukážu svoje zážitky a prezradia ako na štúdium v zahraničí
Zdroj: Dnes24.sk

Bilingválne gymnázium na ulici T. Ružičku privíta vo štvrtok 7. apríla vzácnu návštevu! O 15-tej hodine sa na pôde školy uskutoční prezentácia mladých ľudí, ktorí kedysi študovali na žilinských stredných školách a odišli do Spojeného Kráľovstva. Témou stretnutia bude výmena skúsenosti o štúdiu na top 20 zahraničných univerzitách.

,,Cieľom je priblížiť mladým aj širokej verejnosti realitu zahraničných štúdii, systému vysokých škôl, života v UK a predovšetkým zboriť mýty o tom, že sa tam dostanú len tí najlepší a že je to finančne neúnosné," prezradil Milan Urbaník z dobrovoľníckej organizácie Oxbridge Admissions. Tá zoskupuje študentov v Anglicku a USA a pomáha informovať mladých ľudí, ktorí rozmýšľajú o štúdiu v zahraničí.

Dôležitou súčasťou prezentácie je aj prehliadka možností a spôsobov, akým Oxbridge Admissions vie pomôcť mladým s prihláškami do UK a USA.

Žilinčania z TOP 20 svetových univerzít: Ukážu svoje zážitky a prezradia ako na
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM