Jaroslav Dodok Ostatné Ostatné

Známy analytik Ižip študentom: Škola vás všetko nenaučí...

Veľký záujem študentov vzbudila včera 29. októbra zaujímavá prednáška hlavného analytika spoločnosti TRIM Broker - Ronalda Ižipa. Ekonomickú fakultu Univerzity Mateja Bela zaplnilo viac ako 250 študentov, medzi ktorými neboli len vysokoškoláci, stredoškoláci, ale aj verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Známy analytik Ižip študentom: Škola vás všetko nenaučí...
Foto: Jaroslav Dodok

Ronald Ižip jednoducho, ale za to presne vysvetlil príčiny krízy, pomenoval hlavné problémy a na jednoduchých príkladoch z histórie demonštroval, aké sú možnosti jej riešenia. Na začiatku sa venoval aj mladým ľuďom a najmä súčasnej kritickej situácii, keď veľká časť mladých ľudí vo veku od 18 do 26 rokov má problém po skončení štúdia nájsť si prácu.

Sám priznal, že pred 20 rokmi bol veľký záujem o absolventov práva a ekonómie, no doba sa od vtedy zmenila a preto nám odkázal:,,Vzde­lanie je veľmi dôležitá vec, v škole vás všetko nenaučia, môžu vás len dobre pripraviť ale je na vás, aby ste v živote niečo dokázali a to môžete dosiahnúť len neustálou prácou na sebe a investovaním do seba.“

Po prednáške nasledovala diskusia, do ktorej sa zapojilo veľa študentov. Na konci boli 2 študenti , ktorých vybral Ižip na základe otázok, ktoré mu položili, odmeňení knihami Pravdy a mýty o forexe.

Prednáška sa stretla s veľkým záujmom, čo organizátorov tešilo a preto sa rozhodli pokračovať v načatom trende a prinášať na akademickú pôdu viac ľudí s praxe, aby študenti boli konfrontovaný aj s reálnymi podmienkami do ktorých sa po konci štúdia dostanú.

student24/Michal Meštan, foto: Matej Žofaj

Známy analytik Ižip študentom: Škola vás všetko nenaučí...
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM