Jaroslav Dodok Od Vás

Rozhovor: Staň sa jednou z tvárí seriálu Lost Angels!

Juraj Švancár je absolventom stavebnej fakulty STU v Bratislave. Po ukončení štúdia nečakal ani minútu a okamžite začal plánovať a stavať, no úplne iným spôsobom, aký by každý čakal. Už vyše roka totiž buduje život, po ktorom stále túžil a čo je najl

**Povedz nám, ako dlho si sa pohrával s nápadom natočiť film? ** Pravdupovediac, s nápadom natočiť film, som sa pohrával už ako dieťa. Potom prišlo gymnázium, vysoká škola a moje sny boli postupne súčasným systémom zatlačované do úzadia. Spoločnosť stále nie je postavená na tom, aby ľudí robila šťastnými. Ja som sa k tomuto smeru dostal cez knihy viacerých mysliteľov, životopisy a príbehy úspešných ľudí. Stačí si veriť, ísť sa svojím snom a nepočúvať okolie, ktoré bude tvrdiť, že sa to nedá. Všetko sa dá. Všetko, čo si viete predstaviť, dokážete aj vo svojom živote spraviť. Nech sú vaše sny akokoľvek veľké a nemožné.

**Mnoho ľudí nosí svoje skvelé nápady iba v hlave. Kedy u teba nastal ten zlomový bod, keď si sa rozhodol, že zo svojich tajných snov si postupne vybuduješ realitu? ** Zlomovým bodom bol u mňa jeden večer, keď som prechádzal okolo televízora a započul som zvuky, ktoré ma donútili pozrieť si aj obraz. Je pre mňa nepochopiteľné, aké veci sa dávkujú našim ľudom. A čo je horšie, ľudia to aj pozerajú. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodol spustiť môj sen a začať budovať nový systém pre ľudí. Dokázať najmä Slovákom, že táto doba nie je iba o peniazoch a záujmoch uzavretých skupín. Slovensko má veľmi veľký potenciál, či už v ľuďoch alebo v krajine. No a ja sa pýtam, prečo ho neukázať svetu ? [blockquote]##,,I­deálny člen tímu LA je každý človek poháňaný vlastnou motiváciou. Človek, ktorý niečo vie, je v tom dobrý a chce to podať ďalej."[/size][/co­lor] [/blockquote] **Je niekto alebo niečo, čo je pre teba najväčšou inšpiráciou? ** Moje inšpirácie sa objavujú stále, každý deň. Veľkou inšpiráciou je pre mňa moja rodina, priateľka, kamaráti, kolegovia v projekte Lost Angels a samozrejme fanúšikovia, ktorých reakcie vedia veľmi dobre nakopnúť a držať celý tím LA v motivácií. Okrem nich si človek nájde veľkú inšpiráciu aj v ľuďoch ako Steve Jobs, Henry Ford, Nikola Tesla, Napoleon Hill, Richard Branson, Bob Proctor, Jack Canfield a mnoho ďalších, ktorých myšlienky, životopisy a pohľady na život samotný vedia veľmi inšpirovať a zároveň motivovať.

**Každý váš status, plagát či reklama vraví niečo v zmysle: „ Ľudia, neváhajte a pripojte sa k nám! Všetci ste vítaní.“ Je naozaj také jednoduché stať sa súčasťou projektu Lost Angels? ** Človek si musí uvedomiť jednu základnú vec – sami toho veľa nezmôžeme. Najlepšie sa budeme mať vtedy, keď budeme pomáhať druhým a presne o tomto je aj náš projekt Lost Angels. Je pre všetkých šikovných ľudí, ktorí by chceli v živote niečo dokázať, zviditeľniť sa, pomôcť. Pre všetkých, ktorí vedia pracovať v tíme a ktorí sa vedia tešiť so spoločného úspechu.

Aj touto cestou chcem všetkých fanúšikov, ktorí sa vidia v našom projekte resp. nám chcú pomôcť, či už v produkcii, marketingu, prípravách, šírení myšlienky, zháňaní financií, v samotnom natáčaní – jednoducho vo všetkých sférach, ktoré si takýto projekt vyžaduje, pozvať do nášho tímu.

Ako by mal teda vyzerať ideálny člen tímu LA? Ideálny člen tímu LA je každý človek poháňaný vlastnou motiváciou. Človek, ktorý niečo vie, je v tom dobrý a chce to podať ďalej. Každý, kto chce niečo v živote dokázať a prezentovať svoje schopnosti za účelom vybudovania jedinečného projektu. Našou snahou je ľudí spájať. Momentálne náš tím tvorí 25 ľudí. Do konca roka by sme chceli pokoriť hranicu min. 80-tich.

Je už vopred daná základná dejová línia a miesto, kde sa bude natáčať alebo aj toto sa „postarajú“ fanúšikovia seriálu? ** Čo môžem prezradiť, je stručný obsah. Znie takto: Nikdy neviete kto je anjel. Do osudov troch mladých ľudí uväznených medzi nebom a peklom vstupuje vyššia moc. A preto, poznačení hriechom vlastnej minulosti, sa učia žiť životmi anjelov až do chvíle, v ktorej budú musieť spraviť zlomové rozhodnutie. Rozhodnutie, pred ktorým niet úniku. Ak ste doteraz neverili v astrálny svet, začnete. Aj nebo má svoje pravidlá! [blockquote]##,,Vzhľa­dom na skutočnosť, že sme prvý interaktívny seriál, fanúšikovia nám môžu posielať svoje nápady na miesta v ich okolí, ktoré by sa do tematiky nášho seriálu hodili. Na našej FB stránke Lost Angels už máme peknú zbierku nádherných miest. Môžete si ich pozrieť,"[/si­ze][/color] [/blockquote] **Prečo si zvolil práve anjelskú tematiku? S výberom anjelskej tematiky mi pomohla moja mladšia sestra. Celkovo sa mi astrálny svet veľmi páči. Sú tam rozsiahle možnosti spracovania, námetov, špeciálnych efektov a taktiež je aj pre ľudí zaujímavý. Po celosvetovom upírskom ošiali, prichádzajú anjeli – v našom prípade padnutí.

V seriáli si zahrajú doposiaľ neznáme tváre. Nebojíš sa, že výsledok bude iný, ako si si pôvodne predstavoval? ** Nebojím sa toho. Skôr je to pre mňa výzva. Osobne poznám viacero nadaných komerčne neznámych umelcov a aj preto si myslím, že náš seriál spraví na Slovensku ešte veľmi veľký rozruch. Teším sa na nové tváre, ktoré nás budú prezentovať v zahraničí. Verím Slovákom, veď som jeden z nich :). [blockquote]##Ľuďom ponúkame možnosť zviditeľniť samých seba, ich tvorbu, talent, skúsenosti.[/si­ze][/color][/bloc­kquote] **Ako vlastne celý projekt funguje? Každý z nás vie, kto je v tíme, aká je jeho úloha, na čom aktuálne pracuje, čo sa deje a čo sa chystá. Takmer o všetky informácie sa snažíme deliť aj s našimi fanúšikmi, ktorých konštruktívne rady, nápady a námety sa postupne spracúvajú. Momentálne dávame dokopy filmový štáb a pustili sme vonku prvé kolo videokastingov, ktorých sa môže zúčastniť každý, kto má záujem účinkovať v našom seriáli. Fáza scenáru je už spustená a aktuálne sa profiluje do špičkového diela. Informácia pre fanúšikov – máte sa na čo tešiť :). Zhruba takto o rok chystáme prvú klapku a koncom roka aj premiéru pilotného dielu.

** Čo všetko môžete ponúknuť iniciatívnym ľuďom s chuťou zviditeľniť sa?** Ľuďom ponúkame možnosť zviditeľniť samých seba, ich tvorbu, talent, skúsenosti. Celý tento projekt sa snažíme vyskladať z našich prívržencov, čo sa nám zatiaľ darí a pevne verím, že v tomto trende budeme aj naďalej pokračovať. Dvere nášho projektu sú otvorené pre všetkých, ktorí chcú priložiť ruku k dielu. Či už sa jedná o lepenie plagátov, šírenie myšlienky alebo samotnej tvorby z pozície kameramanov, strihačov, managerov, hovorcov, osvetľovačov, grafikov, dizajnérov, zvukárov. Vieme využiť všetok potenciál, ktorý nám ľudia ponúknu. Samozrejme, ich meno bude v seriáli spomenuté medzi ďalšími ľuďmi, ktorí sa o vytvorenie tohto seriálu starajú.

student24/Simona Benetinová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM