Jaroslav Dodok Šport

Rozlúčka ako sa patrí, Slovan porazil Malkina!

V nedeľu na troch kráľov sa v Bratislave stretol domáci Slovan a hráči Metallurgu Magnitogorsk, na čele s najlepším hráčov sveta Jevgenijom Malkinom. Zápas bol o to emotívny, že sa s domácim dresom lúčili opory Ľubomír Višňovský a Andrej Sekera, ktorí sa vracajú do zámoria.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka ako sa patrí, Slovan porazil Malkina!
Foto: Jaroslav Dodok

Vypredané hľadisko privítalo obrovským potleskom nielen tieto dve slovenské opory, ale aj najlepšieho hráča sveta, ktorý bol v nemom úžase zo skvelej atmosféry.

Malkin dal Slovanistom poriadne zabrať

Po prvej tretine bolo hľadisko spokojné, na kocke svietil stav 2:0 pre domácich, keď sa presadili Bartovič a Hudáček. Na ľade sa odohrávalo množstvo súbojov, no keď sa pri puku ocitol Malkin, Slovanisti mali čo robiť, aby ho odzbrojili. Sám Višňovský s ním mal obrovské problémy a to už je čo povedať. Slovan podával jeden z najlepších výkonov v KHL, ak nie aj najlepší. Keď bol na ľade prvý útok s Malkinom nehralo sa nikde inde ako pred Janusom.

Mladá brankárska hviezda mala skvelý deň a opäť v bráne čarovala. Pol minúty pred koncom druhej tretiny bol stav rovnaký ako v prvej tretine, no za 10 sekúnd sa to razom zmenilo. Efektívnou otočkou prestrelil Janusovu lapačku Malkin a o 10 sekúnd mu asistoval Moziakin. Dva góly do šatne nepotešia nikoho.

V tretej tretine sa najlepší hráč zápasu Libor Hudáček dostal k puku a dorazil ho do brány, celý štadión jasal. O niekoľko chvíľ však úplne stíchol, keď sa Moziakin ako víchor predral pred Janusa a vyrovnal na 3:3. Určite všetci tŕpli pri zlom striedaní domácich, keď sa Malkin rútil sám na Janusa, no našťastie zvonila len tyčka. Žiadny z tímov sa už na gól nezmohol, ani v predĺžení, a tak nasledovali infarktové nájazdy, ktoré rozhodol dvoma presnými zásahmi Mário Bližňák. Slovan si tak odnáša cenné 2 body!

Višňovskému sa v Slovane páči

Po emotívnej rozlúčke „Višňu“ a „Seka“ to štadiónom lomcovalo. Šanca, že by jeden z dvojice ostal žije. Ľubomír Višňovský potvrdil, že ešte nevie, či pôjde do zámoria. „Dnes to bolo krásne, emotívne, ľudia boli neskutoční. Proti nám stál tím nabitý hviezdami a dovolím si tvrdiť, že najlepší klub KHL. Rozmýšľam, či ísť alebo ostať. Neviem, uvidím, opýtam sa aké mám možnosti a keď sa bude dať tak by som rád ostal! Nie je to definitívny koniec, aj keď som sa síce rozlúčil, ale verím, že ma diváci privítajú a nenahnevajú sa“, ukončil rozhovor legendárny slovenský zadák.

V dobrej nálade sa javil aj hviezdny Janus, ktorému po zápase úsmev na tvári nechýbal.*** „Proti Malkinovi sa mi chytalo skvele, no dali mi góly takže to nie je dobre, ale našťastie ich dali menej ako my. Keď som dostal za 10 sekúnd tie dva, povedal som si, že to je úplne v keli. Tam to viselo na vlásku, je to dosť na psychiku, mal som dnes dosť roboty, ale som rád, že som to zvládol. Keď mi Malkin trafil tyčku ja som nevedel kde som, ale musím uznať, že to bol dobrý zápas a užíval som si ho!“***

Ľubomír Višňovský dnes potešil všetkých fanúšikov Slovana, ktorý odkázal, že zatiaľ ostáva pôsobiť na Slovensku a do NHL sa nechystá.

student24/Jakub Mitter

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM