Martin Sýkora Šport

Skatepark v Poprade stále chýba: Mesto plánuje, skateri čakajú

Po zrušení skateparku pri obchodnom centre sa radnici zatiaľ nepodarilo vybudovať nový areál. To sa však má zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Skatepark v Poprade stále chýba: Mesto plánuje, skateri čakajú
Zdroj: TASR

Pôvodný skatepark, ktorý stál v lokalite Dlhé hony, bol odstránený v roku 2014 kvôli výstavbe ďalších obchodných prevádzok. Po vypracovaní projektovej dokumentácie bolo všetko pripravené na začatie verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby – skateparku v areáli ZŠ Tajovského. Po petícii od obyvateľov bytových domov vedenie mesta rozhodlo od realizácie skateparku na tomto mieste upustiť. V roku 2015 schválilo MsZ prostriedky na vypracovanie štúdie skateparku na novom mieste.

„Je určená lokalita pri ceste I/17 (kedysi I/18) v susedstve rozostavaného športového komplexu ACTIVE ZONE. Pracujeme na konkretizácii vzhľadu a vybavenia skateparku, pretože projekt, ktorý bol pôvodne pripravený do areálu ZŠ Tajovského (zrušené, kvôli petícii obyvateľov), musí byť prepracovaný, aby vyhovoval priestorovým podmienkam novej lokality,“ informoval viceprimátor Popradu Pavol Gašper.

Podľa druhého viceprimátora v súčasnosti prebiehajú rokovania mesta so zainteresovanými stranami – vrátane staviteľov a majiteľov športového komplexu tak, aby skatepark vhodne doplnil jeho areál.

„V tomto roku chceme mať hotový projekt pre územné rozhodnutie a takisto samotné územné rozhodnutie. Projekt a realizácia je plánovaná na rok 2017, v rozpočte na r. 2017 budú vyčlenené aj prostriedky na samotnú realizáciu,“ konštatoval Pavol Gašper. O cene rozhodne projekt a následne poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Skatepark v Poprade stále chýba. Skateri tak za jazdením dochádzajú do okolitých miest, niektorí dokonca do susedného Poľska, kde je plôch pre tento druh aktivít štedrejší.

Ilustračné foto:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM