Jaroslav Dodok Rôzne

Stredoškoláci budú informovaní o nebezpečenstve obchodovania s ľuďmi

Informačné centrum mladých Martin začalo s prípravnou fázou realizácie projektu v oblasti prevencie kriminality: „Prevencia mládeže v oblasti obchodovania s ľuďmi“. Hlavným cieľom projektu je zvýšiť povedomie a informovanosť mladých ľudí o nebezpečen

Tento problém je o to zložitejší, nakoľko sa neustále objavujú nové spôsoby a formy jeho páchania, možno ho považovať za najrýchlejšie sa rozvíjajúci druh organizovanej trestnej činnosti. Radi by sme netradičnými formami aktivít a neformálnym spôsobom diskutovali na tému týkajúcu sa prevencie obchodovania s ľuďmi a podnietili mladých ľudí zaoberať sa s týmto problémom spoločnosti.

Projekt umožní mladým ľuďom získať teoretické vedomostí v oblasti dodržiavania ľudských práv, informácie o situácii v oblasti obchodovania s ľuďmi na Slovensku a vo svete, definuje právny rámec uvedenej problematiky, z psychologického hľadiska priblíži profil obete i páchateľa tohto činu, definuje možné spôsoby konania pri zaregistrovaní rizikového správania v okolí, prípadne dá návod na možný spôsob bránenie sa v prípade, že sa osoba stane obeťou obchodovania s ľuďmi.

Primárnou cieľovou skupinou sú mladí ľudia vo veku od 16 do 30 rokov, žiaci stredných škôl. Sekundárnou cieľovou skupinou je široká verejnosť, ktorá prostredníctvom plagátov a letákov bude informovaná o týchto témach. O aktivitách projektu Vás budeme pravidelne informovať.

student24/icm.sk foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM