Jaroslav Dodok Ostatné

Stredoškoláci si zmerajú sily v podnikaní v cestovnom ruchu

Študenti základných a stredných škôl z rôznych regiónov Slovenska budú súťažiť o najlepšie nápady pre rozvoj a skvalitnenie cestovného ruchu vo svojom okolí a regióne.

Ako TASR informovala programová manažérka neziskovej organizácie Junior Achievement Slovensko Jaroslava Cvoreňová, 235 študentov z celého Slovenska si v piatok 13. apríla v čase od 11.00 h do 18.00 h v obchodnom centre Optima v Košiciach zmeria sily na celoslovenskej súťaži Vitajte v našom regióne, ktorá je príležitosťou ukázať verejnosti výsledky ich celoročnej práce v rámci vzdelávacieho programu Podnikanie v cestovnom ruchu.

Záštitu nad súťažou tímov prevzal predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa.

[blockquote]„V pri­estore prezentačných stánkov si mladí ľudia vyskúšajú schopnosť tvorivo predstaviť svoj región a ponúknuť návštevníkom také služby a aktivity, ktoré môžu zvýšiť záujem zahraničných hostí o jeho návštevu,“ povedala Cvoreňová.[/bloc­kquote]

Dodala, že študenti reagujú na otázky verejnosti a poroty a získavajú tiež praktické skúsenosti o tom, čo všetko musí podnikateľ urobiť pre úspešný marketing a predaj svojich produktov a služieb.

Cieľom súťaže je podporiť a rozvinúť u mladých ľudí schopnosti a zručnosti potrebné pre mapovanie a prezentovanie konkrétneho regiónu s cieľom prilákať do neho turistov a predstaviť vlastné zrealizované nápady pre rozvoj miestneho cestovného ruchu.

// „Súťaž svojim obsahom a formou podporuje tiež rozvoj komunikačných a prezentačných zručností študentov, čo je mimoriadnym prínosom pre ich ďalšie štúdium a hlavne uplatnenie sa na trhu práce,“// doplnila Cvoreňová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM