Rôzne

Stredoškolákom v utorok začínajú písomné maturity: Testy budú vypĺňať aj elektronicky

Vyše 48.000 stredoškolákov čakajú tento týždeň písomné maturity. Časť žiakov bude písať maturity v papierovej, časť v elektronickej forme.

Ilustračný obrázok k článku Stredoškolákom v utorok začínajú písomné maturity: Testy budú vypĺňať aj elektronicky
Zdroj: TASR

Písomné maturity štartujú v utorok (17.3.) testami zo slovenského jazyka a literatúry. Žiaci dostanú spolu 64 úloh. Na ich vypracovanie budú mať 90 minút. Následne budú maturanti písať sloh, na ktorý budú mať vyhradených 150 minút. Vyberať si budú zo štyroch tém.

V stredu (18.3.) čakajú maturantov testy z cudzích jazykov. V ľahšom variante testov B1 dostanú žiaci 60 otázok a na ich vypracovanie čas 100 minút. V ťažšom variante B2 dostanú 80 otázok, na ktorých vypracovanie budú mať 120 minút. Okrem toho budú žiaci v oboch úrovniach písať esej na vybranú tému, na ktorú dostanú 60 minút.

Maturanti, ktorý si vybrali ako jeden z maturitných predmetov matematiku, budú písať test vo štvrtok (19.3.). Na vypracovanie 30 úloh budú mať 120 minút.

Týždeň písomných maturít v piatok (20.3.) uzavrú žiaci zo škôl národnostných menšín, ktorých čaká test a slohová práca z maďarčiny či ukrajinčiny. Stredoškoláci dostanú 64 úloh, na ktorých vypracovanie budú mať 90 minút. Následne budú písať sloh, na ktorý budú mať vyhradených 150 minút.

Oficiálne výsledky písomných maturít dostanú žiaci 6., resp. 7. mája.

Tento rok bude časť stredoškolákov vypĺňať maturitné zadania aj elektronickou formou. Testy pre papierovú aj elektronickú formu budú rovnaké. Rovnaký budú mať žiaci aj čas na vypracovanie testu. Elektronicky budú môcť maturovať z predmetov slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra, slovenský jazyk a slovenská literatúra či matematika.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM